En mysig påskhelg i Trosa

Maken, jag och yngsta sonen blev ensamma i helgen, när äldsta sonen åkte till landet med farmor 1v. Eftersom jag jobbade en del i påsk bestämde vi oss för en lugn helg hemma och gjorde några trevliga spontanutflykter.

Skärgårdsidyllen Trosa

Mysigast blev utflykten till skärgårdsidyllen Trosa.

Trosa ligger ju bara ca 45 minuter med bil från Stockholm och är väldigt enkelt att köra till med bil. Jag har varit här några gånger tidigare, men aldrig maken. Så det var på tiden att visa honom denna idyllen.

Vi började med att ta en promenad längs Trosaån och ner till hamnen innan vi checkade in på Trosa Stadshotell och Spa.

Trosa Stadshotell och Spa

Vi spontan bokade en natt på mysiga Trosa Stadshotell och Spa. Jag var här i våras med en väninna och det var riktigt lyckat.

Spaavdelningen

Jag lyckades få en tid på spaavdelningen på kvällen, så jag fick nöjet att ha spa’t alldeles för mig själv. Kanske var det för att alla andra åt middag,

I sparelaxen en trappa ner hittar man ett aromarum, varm källa, torr- och ångbastu med tillhörande isvattenhink och en lounge samt flera behandlingsrum.

Det blev en riktigt mysig och avkopplande kväll,

Eftersom tiden sprang iväg köpte vi take away och åt på rummet och drack lite cava. Jag hittade en sådan fin flaska med tulpaner med Rose’cava från Jaume Serra, som jag hade tagit med.

Det är ju lite speciellt nu när restaurangerna stänger kl 20.00 och man måste äta klart innan dess.

Tanken var att utforska Trosa ännu mer idag. Men vi vaknade upp till snöstorm och myste inomhus istället. En lång god frukost, lite spel i deras sällskapsrum och ännu ett härligt besök på spa.

Nu har jag verkligen laddat batterierna för att gå till jobbet igen!

Hitta hit

Trosa Stadshotell & Spa, Västra Långgatan 19, Trosa

Vad har du gjort i påsk?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *