Vandringar som jag drömmer om i Sverige

 

Lagom när snön har smält och solen tittar fram får jag vårkänslor. I Stockholm har vi haft 10 grader varmt och strålande sol dagen till ära.

Jag börjar direkt fundera på härliga utomhus utflykter. Senaste året har jag både promenerat väldigt mycket och börjat att vandra mer. Drömresan var verkligen en vandringsresa till Österrike för snart 2 år sedan, som jag gärna skulle göra om vid tillfälle.

Vandring på Gålö

I somras var vi på Gålöhavsbad och badade och på Gålö har de flera fina vandringsleder. Man kan bland annat vandra runt hela ön och även kortare vandringar.

Jag är så sugen på att i vår eller sommar upptäcka mer av Stockholms fina vandringsleder. På Gålö är det perfekt att vandra både med och utan barn. Så vi får se kanske blir nästa vandring just där.

Frisk luft och fysisk aktivitet

2021 tror jag ändå kommer bli året då fler kommer att börja vandra och vara utomhus mer. Covid-19 är naturligtvis inte positivt på något sätt, men ändå har vi i större utsträckning börjat att vara ute mer verkar det som. Ännu mer socialt umgänge utomhus och man hittar nya möjligheter på aktiviteter utomhus. Frisk luft och fysisk aktivitet är allt bra ur många synvinklar.

Inför mina nästa vandringar behöver jag verkligen ett par riktiga vandringsskor. Jag har hittat ett par snygga och prisvärda hos Addnature, som verkligen har det mesta man kan tänka sig att behöva inför en vandring.

Kulturvandringar

Jag är även sugen på att uppleva mer kultur. Och vad passar inte bättre än att spana in ett vackert slott och vandra.

I Skokloster finns nämligen ett av våra bäst bevarade slott i Sverige, trots att det aldrig blev helt färdigt. Det är faktiskt här vid slottet som den här vandringen börjar och slutar. Större delen av leden är inte markerad, men följer lågt trafikerade grusvägar på Skohalvöns landsbygd.

Det låter både spännande och intressant. Här kan man med andra ord kombinera kultur med aktivitet. Tänk dig en härlig dag i solen dessutom.

Har du några bra tips på vandringar i Stockholm med omnejd? Jag söker inspiration.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Började gå på Sörmlandsleden förra året i coronans spår. Rekommenderas starkt. Finns mängder av olika längder på sträckor. Deras Facebook grupp har massa tips och blir man medlem i föreningen för 200:- per år får man även kartor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *