Järvsöbaden Turist- Konferenshotell och Spa i Hälsingland

 

Här får man återuppleva den charmiga pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet.

1905 grundade deras förfader Järvsöbaden som en kuranstalt och 1935 blev de ett pensionat. I dag är det fjärde generationen som för hotelltraditionen vidare. Med varsam hand moderniserar dem deras fina verksamhet för att bevara Järvsöbadens genuina och personliga charm – och den vackra hälsingenaturen hjälper dem att erbjuda deras gäster både rekreation och aktiviteter året om.  Idag drivs hotellet av tredje generationen Gunborg Pehrson och fjärde generationen Per & Inger Ångström.

Med tiden har Järvsöbaden blivit ett smultronställe att återkomma till, för såväl privata som konfererande gäster. Det passar såväl stora som små och de välkomnar gärna barnfamiljer.

Hotellrummen

På Järvsöbaden bor man i huvudbyggnaden eller i Solvillan, en villa som ligger 150 meter bort från huvudbyggnaden, lugnt belägen precis vid skogsbrynet. Man kan välja mellan allt från enkelrum till minisvit.

Inget rum är det andra likt, alla är individuellt inredda – men alla har en genuin känsla från förr. De har rum uppkallat efter Astrid Lindgren, Kronprinsessan Viktoria & Prins Daniel samt ett rum efter Lill-babs som hon fick i 80-årspresent av dem.

Vi bodde i ett lagom stort trebäddsrum när vi var där. Vår 4-åring ligger gärna mellan oss, så det passade oss perfekt. Rummet var både rymligt och fräscht. Sen får jag tillägga att vi nästan bara sov där, eftersom vi åkte skidor på dagarna, gick på SPA och åt både frukost och middag i deras restaurang.

Spaavdelningen

En helt ny spaavdelning

Deras nya spaavdelning knyter an till Järvsöbadens historia som kuranstalt. I deras gamla potatiskällare har de inrett ett modernt kallbad. Genom potatisinkastet porlar vatten från deras egna källa i Öjeberget ned i kallbadet, med en temperatur på 4-8 grader.

 

Här finns även en stor varm jacuzzi, ångbastu och en vanlig bastu att värma sig i efter ett svalkande kallbad. Vill man hellre ta ett gympass innan kallbadet, fungerar det också utmärkt eller varför inte bara koppla av i bäddarna intill kallbadet i potatiskällaren.

De erbjuder även ett urval av ansiktsbehandlingar och fotvård, som rekommenderas att bokas i förväg. Nu i covid-19 tider, så får man boka en tid i spa vid ankomst och man är max 8 personer samtidigt nere i spa- och relaxavdelningen. Det rekommenderas starkt att boka en spatid efter en dag i skidbacken eller längdspåret.

Vi hade spaavdelningen för oss själva mellan 19-20 ena kvällen, vilket var väldigt lyxigt. Barnen gillade verkligen det och min äldsta son var den enda modiga som badade i kallbadet.

Restaurangen

Lyxig ostbricka till middagen. 

Restaurangen

Deras kök använder lokala råvaror så långt det är möjligt med frukt, bär och grönsaker från deras trädgård. De strävar efter ekologisk och social hållbarhet.

Här äter man traditionell, vällagad mat med tonvikt på husmanskost. De dukar upp lunch och middag i vår vackra matsal med gammaldags charm, vid bord smyckade med vita linnedukar och blommor.

Till helgmiddag erbjuds en 5-rätters middag med sillbuffé, ostbricka, soppa, husmanskost varmrätt och en dessert.

Till varmrätt åt vi sotadlax med senaps creme fraiche, sparris, röd lök, kokt potatis och sallad.

Barnen fick köttbullar med lingonsylt istället om de ville. 

Till kvällens dessert åt vi Järvsöbadens Äppelkaka med vaniljglass och grädde. Den kom direkt från ugnen och var väldigt god. 

Kombinera med skidåkning

Järvsöbacken startade redan 1937 och är en av Sveriges äldsta skidanläggningar och en riktig pärla i Hälsingland. Järvsöbacken är familjeägd vilket präglar verksamheten på ett mycket exklusivt och personligt sätt. Det är en anläggning med stort fokus på familjen och med den korta resvägen från Stockholm är det en perfekt weekend för skidåkning.

I Järvsö finns även en  möjlighet att kombinera sin skidsemester med andra roliga vinteraktiviteter såsom längdskidåkning, långfärdsskridskor, snöskovandring, hundspann eller ett lärorikt besök på barnens favorit Nordens Vildmarkspark Järvzoo.

Vi passade på att åka skidor i två dagar, kombinerat med spa och god mat på mysiga Järvsöbaden.

Hitta hit

Turistvägen 4 i Järvsö. Dryga 3 timmars bilfärd från Stockholm.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *