Fräsch och god brunch på Berns Asiatiska

Lyxig och fräsch Brunch på Berns Asiatiska

​Som den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige var Berns Asiatiska ett nytt och exotiskt inslag bland Stockholms restauranger. Än idag fortsätter de att introducera nya spännande asiatiska smaker att avnjuta i en varm och levande atmosfär under kristallkronorna.

På lördagar och söndagar serverar de sin omtalande brunch och här bjuder de på smaker från Asiens alla hörn, framförallt från Japan, Korea och Vietnam. Man får verkligen en smakupplevelse utöver det vanliga.

Drinkar

Att starta en trevlig brunch med en god drink är ju inte helt fel. Utöver den asiatiska maten så erbjuds en välkomponerad cocktailmeny, där klassiska drinkar möter signaturdrinkar. Vilken av signaturdrinkarna som kommer bli favoriten är svårt att avgöra, men vad sägs om Yuzu & Cucumber, Watermelon & Habanero, Tomato & Fermented Chili eller Coconut & Strawberry.

Olika sorters Sushi à la carte

TRE OLIKA SERVERINGAR

Första serveringen består av sushi som serveras direkt till bordet. De kommer in flera olika sorters sushi. Det som serveras är NIGIRI med lax, räka och hälleflundra, SASHIMI lätt halstrade som tataki, tonfisk marinerad i soya och chili, laxen är rullad i shichimi (japansk peppermix) TVÅ SORTERS MAKIRULLAR Pankopanerad norimaki med lax, gräslök, gurka, avocado och California Berns Krabba med mayonaise, gräslök, gurka, avocado, sesamfrön. Man får in en tallrik med ett urval av dessa sushi, sedan kunde man bara beställa in fler om man önskade.

Varmrättsbuffé

VARMRÄTTSBUFFÈ

De hade en lagom stor varmrättsbuffé med flera trevliga asiatiska rätter. Kockarna stod i mitten och lagade maten och det ställdes hela tiden fram ny fräsch mat.

På varmrättsbuffén fanns ett stort urval av asiatiska rätter så som BLOMKÅLS GORENG Soyamarinerad blomkål med thaibasilika, SKALDJURS GYOZA Dumpling fylld med skaldjur och grönsaker, deras EGENGJORDA THAIKÖTTBULLAR med röd curry och VITLÖKSFRÄSTA HARICOTSVERTS Wokas med ljus soya och friterad ostronskivling för att nämna några av de riktigt goda rätterna.

Gedigen dessertbuffé

DESSERTBUFFÈ

Till desserter finns det en gedigen buffé med smågulliga desserter. De mesta serveras som små desserter så man kan orka ta flera. Mina favoriter blev deras goda brownie och vitachokladmoussen. De hade även en mindre glassbuffé med sorbet och yoghurtglass med olika sorters tillbehör och färska frukter.

Brunchen serveras lördagar och söndagar från 11.30 till 16.00. Man måste boka bord, då det är väldigt populärt. Priset för brunchen är 450 kr, drycker tillkommer. Det går även bra att ha med sig både barn och barnvagn utan problem. Har man eventuella allergier, löser de även det.

Hitta hit

Berns Berzelli Park i Stockholm.

Tips på andra bruncher

I höstas skrev jag om 6 trevliga och bra bruncher i Stockholm.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *