Två nya länder 2020

När 2017 startade hade jag som nyårslöfte att besöka 1-2 nya länder. Det känns ganska rimligt, eftersom jag gärna reser till mina favoritländer också varje år. Jag skrev om Liniz Travels drömresor här och inser att jag uppfyllde flera av mina resdrömmar 2017.

Sedan har det blivit flera nya länder 2017, 2018 och även 2019.

Senaste året drog ju pandemin in i Sverige på riktigt och tack vare vår kryssning i Mellanöstern hann jag med att besöka två nya länder i år. Eftersom vi var bortresta på sportlovet så hann vi hem lagom innan världen stängdes ner…

Ett pandemi år vill man ju verkligen inte skryta om allt resande och jag har inte ens skrivit / bloggat om kryssningen i Mellanöstern ännu. Det kändes så fel att skriva om den när vi kom hem. Men nu kanske folk börjar bli ressugna igen. Och vi hoppas att alla får ta vaccinet snart och att man kan resa mer.

Oman – Muscat

För min del blev det två nya länder i Mellanöstern. En av dagarna på kryssningen besökte vi Muscat i Oman. Jag och min yngste son åkte på en tre timmars sightseeing och utforskade staden. Det var helt klart en upplevelse utöver det vanliga.

Qatar – Doha

En dag tillbringade vi även i Qatar och Doha. Här hade vi lite otur med vädret. Mulet och disigt fast det var varmt. Så vi tog en egen liten sightseeing. Taxi för att se lite av Doha och besökte ett shoppingcenter.

55 länder

Hittills har jag besökt 55 länder i mitt liv. Och fler lär det bli någon gång. När det känns riskfritt att resa igen.

Mer av Sverige

I år tänkte jag fokusera mer på svenska städer och svenska pärlor som jag inte upplevt. Jag hoppas på fler naturupplevelser i år och även fler spaupplevelser i Sverige.

Har du några svenska guldkorn som man inte får missa?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *