Fira födelsedag på Sjöstadens Marina i Hammarby Sjöstad

Sjöstadens Marina som är en restaurang i hjärtat av Hammarby sjöstad, som jag länge har varit sugen på att besöka. Hammarby Sjöstad är riktigt mysigt, om än mer mysigare sommartid kan jag tänkte mig. Men det var faktiskt ett riktigt trevligt ställe att för-fira min födelsedag här med en trevlig och god trerättersmiddag.

Förrätter

Till förrätt åt jag en Toast Skagen Klassisk svensk räkröra som egentligen serveras med löjrom, som jag dessvärre valde bort. Även den Halstrad Chèvreost på levainbröd  med Mixsallad, rostade pinjenötter, rödbetor & honung lät så god, så den fick maken ta, så jag fick möjlighet att smaka på den.

Varmrätter

Fiskälskare som jag är så spanade jag direkt in deras Grillade Hälleflundra med Vitvinssås, potatis & jordärtskockspuré & toppas med räkor. 

Den var riktigt god och kan varmt rekommenderas. Makens val föll på en Kalvschnitzel med Rödvinssky, kryddsmör, kapris, citron & krispig potatis, som han verkligen gillade.

Desserter

Dessert menyn var väldigt enkel, men räckte gott och väl för oss. Efter två rätter är man rätt mätt och enKaffe & tryffel eller en Vaniljglass med bär chokladsås är alldeles lagom. Vi delade detta på tre. Yngste sonen som är allergisk mot mjölkprotein och ägg fick ta bären, jag åt glassen och maken tryffel, så var alla nöjda och glada.

Hit skulle jag definitivt vilja åka igen, kanske en solig sommardag och njuta av deras härliga uteservering.

Hitta hit

Sjöstadens Marina
Kölnagatan 26

Det ligger nära Lumaparken i Hammarby Sjöstad.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *