Ocean Beach Club Gran Canaria – lyxigt hotell vid havet

Vill man bo direkt vid stranden på Gran Canarias västra kust är  Ocean Beach Club – Gran Canaria ett riktigt trevligt hotell. Det är perfekt om man uppskattar design och god mat i en skönt avslappnad atmosfär. Här bor man lyxigt precis vid havet, har tillgång till pool, roliga aktiviteter för barnen, gym, spa, god mat och en härlig avkopplande semester.

Swimout rum

Vill man lyxa till det lite extra kanske man vill boka ett swimout rum och ha tillgång till en egen del i poolen.

2 rumslägenhet med begränsad havsutsikt

Vi bodde i en trevlig 2-rumslägenhet med begränsad havsutsikt, fast vi tyckte att den hade mycket havsutsikt. Den vätte mot både poolen och havet. Rum 210 bodde vi i och var super nöjda. Det vi gillade extra mycket var att det var nästan som ett extra litet rum / hörna med en våningssäng, så barnen slapp sova i bäddsoffan.

0 meter till Playa Del Cura stranden

Hotellet ligger precis vid Playa del Cura stranden. Det är alltså O meter till havet och man kunde välja och springa mellan poolen och stranden hur mycket man ville. Både enkelt och bekvämt. Playa del Cura är en liten bukt på ca 500 meter, där större delen är sandstrand. Man kunde både hyra solsängar och parasoll eller ligga direkt på stranden.

Miniland med aktiviteter

De har ett miniland som är öppet fem dagar per vecka och erbjuder många olika aktiviteter. Oftast var det öppet på förmiddagen och eftermiddagen. Några tillfällen i veckan kunde man lämna in barnen på skattjakt eller Lollos födelsedagskalas vilket kostade 7 Euro för 1,5 h. Något som vår son tyckte var väldigt roligt.

Minidisco och barnshower på kvällarna

Fem kvällar per vecka hade de olika shower och minidisco kl 17,30 som passade de yngre barnen. Det var främst Lollo och Bernie tema på showerna med efter följande minidisco. På julafton blev det även dans kring granen och Tomten kom. Läs mer om vår trevliga julafton på Ocean Beach Club.

Bra gym och satsklasser

Fem dagar i veckan kör de olika träningspass både på morgon och eftermiddagen. Gymmet har ett lagom utbud av maskiner och träningsredskap. Man var dock tvungen att boka en plats innan, så det inte var för många på gymmet samtidigt. Jag föredrar att träna utomhus när jag reser, så jag var ute och sprang eller gick varje dag under veckan. Så jag sprang till både Amadores stranden och Puerto Rico en dag.

Spa

Hotellet har även ett spa där de erbjuder olika sorters behandlingar. Dessvärre var jag aldrig på deras spa, men jag är helt övertygad om att det är bra.

Stort poolområde

Hotellet har en stor pool som är både handikappanpassad och går att gå ner ifrån en vanlig trappa. Precis vid poolen finns poolbaren, restauranger och många solsängar och parasoll. Som ett extra plus finns poolhanddukar i lägenheterna, när man ankommer, så man slipper släpa med det.

Barnpool

De har även en stor barnpool med solskydd över. Här är det relativt grund och finns solsängar runt omkring. Vid några tillfällen hade de även pooldiscon i barnpoolen.

Poolbaren

Poolbaren har öppet större delen av dagen. Här kan man beställa alltifrån kaffe, glass, snacks till goda drinkar och andra kylda drycker. Jag älskade att ta min morgonkaffe vid poolen och det var lika mysigt att sitta där och ta en fördrink innan maten när solen gick ner.

Fräsch frukost

De serverade en riktigt bra frukost. Det var en fin frukostbuffé, men man fick inte plocka maten själv. På grund av pandemin fick en personal plocka så man inte rörde maten. Jag älskar när man kan få en omelett med grönsaker, färsk pressad apelsinjuice, färska frukter, rawbollar, nötter och en god cappuccino. De hade även olika sorters bröd, pålägg och andra varma alternativ. Min ena son åt pannkakor till frukost varje dag – riktigt lyxigt!

Bra restaurang hotellet

Vi bokade deras Inklusive paket där 7 frukostar ingår plus fem luncher och middagar. Till både lunch och middag fick man beställa vad man ville från menyn. Vi trodde att vi skulle hinna äta igenom menyn på en vecka. Men det hann vi inte. De hade flera olika pasta rätter, pizzor, fisk, skaldjur, kött, vegetarisk mat, sallader och vissa dagar erbjöd de speciella rätter. Maten var riktigt god och min favorit blev helt klar deras räkor med olika mojosåser och kanariskpotatis.  
Eftersom kvällarna i december är lite svalare satt vi faktiskt inne och åt middagarna på kvällarna. Det blir även mörkt väldigt snabbt så snart filen gått ner. Men att få njuta av god mat och dryck till denna utsikten är magiskt. Precis vid havet. Varje kväll när man slog sig ner kom det med någon liten rätt och bröd och aioli som de bjöd på. Maten var verkligen riktigt bra.

Gratis mat för barn upp till 12 år

När vuxna äter mat, så äter alla barn upp till 12 år gratis mat från deras Lollo och Bernie meny. De flesta rätter som barn gillar finns med på menyn.

Allergivänligt hotell

Min yngsta son är väldigt allergisk mot mjölkprotein, ägg, skaldjur, nötter och vissa frukter. Men de fixade allt för honom. Varje morgon gjorde de super goda veganska pannkakor åt honom, på luncherna eller  middagarna brukade han äta köttbullar eller korv med pommes och grönsaker. Han kunde få nästan det han ville.  

Andra barnvänliga hotell

4 Hotell på Gran Canaria 8 Barnvänliga hotell i Europa

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag är lite nyfiken på vad ni tycker om att resa till OBC med lite större barn? Vi var på detta hotell för några år sedan och tyckte det var jättebra! Däremot är jag osäker på vad barnen som blir 11 och 8 år i år skulle tycka nu utan både lekplats och show på kvällen. Vi har även varit på Sunwing Arguineguin som barnen (och även vi vuxna tyckte var bra) men jag skulle gärna åkt tillbaka till OBC också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.