Playa de Amadores på Gran Canaria

Playa de Amadores

Gran Canaria har väldigt många fina stränder. Både små och stora. Playa de Amadores är en mindre strand på sydvästra delen av ön. Här är det verkligen en magisk plats för att se solnedgången.

Karibisk sand

Denna strand lockar alla slags strandälskare med sin lilla rundade bukt och ljusa sand från krossade snäckskal. Stranden är bara knappa 800 meter lång och sanden sågs det ska vara hitfraktad från Karibien. Tillsammans med att havet får samma färg som där; turkosblå, får man nästan en karibisk känsla.

Amadores stranden kantas av vackra blommor och palmer som bidrar ytterligare till det vykortspittoreska utseendet. De två vågbrytande pirerna gör att stranden är både lugn och barnvänlig.

Amadores Beach Club

Ute på ena piren finns också Amadores Beach Club, där man gärna kan ta första parkett till den storslagna solnedgången. Har man tur så kan man vid klart väder ser man över till Teneriffa och Teide, Spaniens högsta berg.

Man får ju betala en slant för att ligga på Beach cluben, men det är naturligtvis värt det om man vill lyxa till det lite extra.

Hitta hit

Playa de Amadores ligger på sydvästra delen av Gran Canaria. Ca 1 km norr om Puerto Rico.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *