Mot varmare breddgrader för att fira jul

För en månad sedan hade jag inte en blekaste aning, att vi skulle fira jul på varmare breddgrader på Kanarieöarna. Vår plan var egentligen skidåkning i Sälen.

Men for exakt en månad sedan var jag på Gran Canaria och fick verkligen mersmak. Det var varmt, skönt och kändes verkligen säkert.

Krav negativa PCR-test

Spanien införde ju i november obligatoriska PCR – tester på alla som kommer till landet. Det tycker jag är riktigt bra. Smittspridningen på just Gran Canaria är betydligt mycket lägre än Stockholm och större delar av övriga Sverige.

Igår var jag riktigt lycklig när vi hela familjen fick våra negativa PCR tester tillbaks. Hade de varit positiva hade vi ju fått stanna hemma…

Så det var inte förrän igår, som jag vågade hoppas på att vi verkligen skulle komma iväg..

En sandig jul

Detta året känns också konstigt när man heller inte ska fira med nära och kära som man inte träffar så ofta. Fler av vår närmaste familj och släktingar är också äldre och i riskgrupper…

Så jag tror vi får en fin jul tillsammans, bara vi, på Gran Canaria.

Det börjar ju bli en tradition nu att resa bort över julen. För två år sedan var vi ju i Thailand.

Hur firar ni jul i år?

Spana också in

1 kommentar

  1. Hej! Såg dina rekommendationer om hotell på GCi resegruppen på FB och min nyfikenhet ledde mig hit. Nu blev jag ännu mer övertygad om att det lutar åt en jul på OBC Playa del Cura. Vi har bokat Florida över jul sen länge tillbaka men det mesta tyder på att vi får avboka och skjuta den resan på framtiden… Men känner ett jättebehov och längtan efter en semester… Har varit tveksam till GC, mest att jag oroar mig för att vädret inte blir som man tänkt sig över jul. Men när jag ser dina bilder blir jag mer o mer säker på att det är detta vi ska göra. Sen kan man ju såklart inte garantera strålande sol varje dag. Ser att ni hade en fin julmiddag på hotellet – bokade man den på plats? Vi tänkte nämligen flyga tidigt julafton morgon och då är det kanske försent att boka in sig på detta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *