Julmiddag och lek på Junibacken

Populära Lilla Gubben som huserar framför Villavillekulla. 

Tryggt och säkert på Junibacken

Junibacken är ett välbesökt ställe för mig och min äldre son. Men senaste tiden har det dessvärre blivit färre besök där. Men Junibacken gör naturligtvis sitt yttersta för att man ska få en så trygg och säker upplevelse som möjligt där. Nu måste man förboka sin biljett där och de tar bara in ett visst antal där och påminner hela tiden om att man ska hålla avstånd och tvätta händerna.

På Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker från sagornas värld tillsammans. De där magiska ögonblicken som är svåra att beskriva i ord och barnen leker sig verkligen in i de olika lekfyllda uppbyggda världarna från sagorna.

Ture Sventons Värld

Nytt för oss var Ture Sventons värld. Här uppmanas man  att luska, klura, maskera sig, spionera och såklart äta temlor precis som Ture gjorde.

Det är alltid lika roligt när de bygger om och har något nytt när man kommer dit och leker med barnen.

Julmiddag i sagornas värld

Så här i juletider välkomnar mysiga Junibacken hela familjen på en oförglömlig julmiddag, mitt bland sagor och tindrande ljus som speglar sig i Nybroviken.

Vid ankomst väntar glögg, julmust och pepparkakor innan det var dags att kliva på Sagotåget för en magisk tur genom Astrid Lindgrens välkända berättelser. Vid slutstationen väntar så deras julbonade cirkusrestaurang, där hela familjen får en julmiddag de tycker om.

Juliga förrätter

Det erbjöds flera olika riktigt goda juliga förrätter. På bilden ser ni den goda förrättsbrickan vi fick in med

  • Matjessill från Norröna med kokt hackat ägg, gräslök & brynt smör
  • Gravad strömming i krämig dill- & löjroms sås med krispig kavring
  • Lättsotad gravlax med gulbeta & senap
  • Handskalade räkor i citronmajonnäs med pepparrot, dill & svartpeppar
  • Frasig krokett med konfiterad anka samt cognacskokta plommon
  • Vällagrad svecia med smör & bröd

Varmrätter

Till varmrätt valde vi Stekt pärlhöna med svamp från Hällestad, syltad lök, inkokta morötter, rösti med vällagrad svecia samt rödvinssås med svartpeppar & gräslök. Man kunde också välja en vegetarisk varmrätt, om man så önskade.

Middag och lek för de små

Till barnen serverades en god varmrätt med kyckling och massvis med plättar med festliga tillbehör. När det blir mycket spring i benen fanns det gott om lekytor precis runt hörnet av restaurangen.

 

Desserter

Till dessert serverades det Vaniljbavaroise smaksatt med Roslagspunsch serverad med blåbärskompott, mandelkakor & blåbärsmaränger som var riktigt gott.

En annorlunda men trevlig tillställning som passar såväl stora som små och gammal som ung.

Allergivänlig restaurang

Min son är ju väldigt allergisk mot mjölkprotein, ägg, skaldjur och nötter. Men han fick kyckling med potatis och grönsaker till varmrätt och sedan fixade de veganska pannkakor åt honom till dessert, som han älskade. Det är så skönt när det fungerar och han kan få mat som han både gillar och kan äta.

Julmiddagen serveras kommande helger 12, 18 och 19 december. Så passa på att boka, eftersom det är begränsat med platser och det är verkligen ett win-win koncept med god mat och lek för barnen.

Hitta hit

Junibacken på Galärvarvsvägen 8 ute på Djurgården i Stockholm. Från stan tar man enklast spårvagnen ut till Djurgården. Det finns även parkeringar i anslutning till Junibacken.

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *