Playa de Maspalomas på Gran Canaria

Gran Canaria finns det många fina stränder. Både långa och korta, men de flesta med härlig och finkornig sand. När jag var på ön förra veckan var jag på Maspalomas stranden en av dagarna och njöt av det härliga vädret, stranden och havet.

En stor turiststrand nära Maspalomas fyr

Playa de Maspalomas ligger på södra Gran Canaria vid kanten till det särskilda skyddsområdet Las Dunas de Maspalomas. Den sträcker sig nästan tre kilometer och består av mjuk gyllene sand, har knappt några vågor och ett stort utbud av hotell och lägenheter i närheten av stranden. Det är en perfekt plats när du vill njuta av soliga stranddagar tillsammans med familjen eller någon annan.

Sola hela dagen på denna fina strand

Maspalomas strand består av flera sträckor med något för alla besökare. Den västra sidan av stranden ansluter till turistkärnan Maspalomas, längre öster ut, mot udden Punta de Maspalomas, finns i stället ett område för nakenbad, om man skulle gilla det. Dagen jag var där var det väldigt öde och lugnt. Inga solsängar eller parasoll finns på stranden och man få ha med sig sin egen handduk eller parasoll.
Jag promenerade längs i stort sett hela stranden och det var riktigt härligt och skönt att promenera i vattenbrynet.

Dunas de Maspalomas

Missa heller inte Dunas de Maspalomas som ligger i anslutning till stranden i Maspalomas. Här kan promenera omkring i sanddynerna.

Fler Gran Canaria tips

Den senaste 12 åren har jag besökt Gran Canaria flera gånger per år, så jag har en uppsjö av tips på olika aktiviteter att göra, men främst i Las Palmas. Det är även extremt noga numera med alla corona regler, munskydd och hålla avstånd är super viktigt hela tiden. Spanjorerna är också noga med att påpeka det om du skulle glömma det.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.