6 trevliga tips på goda bruncher i Stockholm

 

6  trevliga Brunch Hak i Stockholm som inte får missas

Att gå ut och äta brunch är något som verkligen är väldigt gott och trevligt. Ett riktigt mysigt helgnöje, då bruncher oftast serveras just på helgerna. I dessa covid-19 tider har flera restauranger börjat med á la carte bruncher istället för buffér och då kan man verkligen beställa in det man verkligen gillar och får en större riklig portion. Plus att det känns mycket fräschare och man slipper trängas med andra kring bufféer. 

1. Bockholmen Hav och Restaurang

Bockholmen Hav och Restaurang  är en trevlig restaurang som erbjuder god brunch.  Den ligger i Stockholms innerskärgård, endast tio minuter från city, i en charmig gammal grosshandlarvilla precis vid havet.

När hösten den mörka årstiden är på intågande så serverar de bland annat deras populära à la carte brunch på helgerna.

Det var svårt att välja från alla deras rätter på menyn. Men till förrätt blev vi rekommenderade deras krämig burrata med olivolja, balsamico och basilika som serverades med tunt hårt bröd och dagens chark. Det var verkligen supergott. Ett glas färskpressad apelsinjuice är heller aldrig fel när man äter brunch.

Till huvudrätt kan jag rekommendera avokado Benedict på levainbröd med pocherat ägg, hollandaisesås, chiliflakes och mixsallad, som var deras populäraste rätt på menyn och den var också supergod. Eller en grillad dubbel cheeseburgare 2 x 90g med cheddarost, chipotledressing, saltgurka och pommes frites, som också var riktigt mättande och smakfull.

Vill man lyxa till det lite extra har de amerikanska pannkakor med bärkompott, vispad grädde och lönnsirap till dessert eller chokladtryffel eller glass.

Hit kan man verkligen åka om man vill fira något eller kanske bara njuta på tu man hand också. Men ett hett tips är att boka bord i förväg, för det är väldigt populärt.

Hitta hit och öppettider

Bockholmsvägen 20, Över Bron i Solna.

Man måste parkera precis innan och sedan får man promenera över till Bockholmen.

BRUNCH À LA CARTE Serveras varje lördag och söndag 11:30 – 15:30

2. Österlånggatan 17 i Gamla Stan 

Gamla Stans bästa brunchhak kan nog vara  Österlånggatan 17.

Här serverar de också en varierande á la carte meny med olika brunchrätter. Gillar du omeletter missa inte deras signatur rätt Ö17’s Ost & skinkomelett med durocskinka, nattbakad tomat, dijonsenap, pommes frites & lagrad italiensk hårdost. Den var riktigt fräsch och god.

Gillar du burgare rekommenderas deras högrevsburgare med cheddarost, parmesandressing & pommes frites.

Kanske blir du sugen på något sött efter maten och kan sällan motstå en chokladtryffel eller chokladboll. De var också alldeles lagom format på de goda desserterna.

En varm och solig dag vill man ju helst bara sitta på deras mysiga uteservering.

Hitta hit; Österlånggatan 17, Gamla Stan i Stockholm.

3. Paraden

Paraden ligger i hörnet Valhallavägen/Erik Dahlbergsgatan invigdes 1932 och var den självklara knytpunkten för vardagsnöjen på norra Östermalm. I dag har filmen bytts ut mot mat och dryck, men andan om en plats för upplevelser och inspiration lever vidare. Kvarterskrogen Paraden är lite som Lustiga Huset, här har dem verkligen skapat liv i varje hörn.  Här kan du äta i trappan, i baren eller i matsalen. Eller varför inte göra som oss leta sig upp till övre etage och sitta på balkongen och få utsikt över större delen av kvarterskrogens rörliga atmosfär.

Paraden har en trevlig á la carte brunch, där man kan välja vad man önskar för olika rätter. De serverar allt ifrån olika rätter med ägg, till smoothiebowls, burgare, pannkakor, sötsaker eller en fräsch sallad.

En god räksallad med grönsallad, avokado, gurka, cocktailtomater, grana padano, basilika, aioli och kokt ägg kan starkt rekommenderas eller varför inte en ägg benedict med lufttorkad skinka, spenat, pocherat ägg och hollandaise.

Hitta hit

Paraden Kvarterskrog & Barservering
Valhallavägen 147 i Stockholm.

4. Boketto på Blique by Nobis

Avocado Toast Fried Egg Sriracha, Po Boy Korean Fried Chichen och Banana Waffle Sandwich är en del av vad som serveras smarrig helgbrunch på Boketto. De har en inspiration av väldoftande streetfood från världens alla hörn på den inbjudande a la cartemenyn. Här  samsas klassiska brunchrätter som Eggs Benedict och American Berry Pancakes tillsammans med mer unika rätter så som Falafel & Beetroot Hummus Buddha Bowl och Fluffernutter Banana Waffle Sandwich. Missa inte deras goda Japanese steak Chimichanga eller en Suger High, deras enormt goda milkshake.

Som en stor bonus för barnfamiljer har de även barnpassning här. Dock måste man boka det i förväg för att vara säker på att barnet får en plats. De har även en barnbuffé till barn upp till 10 år.

Hitta hit; Blique by Nobis, Gävlegatan 18 i Stockholm

5. Skeppsholmen

På lördagar och söndagar serverar Hotel Skeppsholmen sina smarriga á la carte bruncher.

Hotel Skeppsholmen har en lång tradition av brunch. Nytt för i år är deras gröna alternativ som blir en meny-i-meny, självklart har de kvar deras brunchklassiker. En snabbtitt på den gröna menyn avslöjar rätter som grillad pumpa och avokadotoast. Till efterrätt kan restaurangen sukta med karamelliserad blodgrape, chokladsmoothie på havre och syrlig fruktsallad. Självklart finns klassiker som amerikanska pannkakor, Västerbotten Royal, friterade kycklingvingar och kryddiga korvar kvar.

Jag kan starkt rekommendera deras Västerbotten Royal med skivade champinjoner och spenat som både lätt lockande och var riktigt god. Det var en typ av omelett som serverades väldigt snyggt. Eller om du önskar ett grönare alternativ så testa deras Avocadaotoast med solrosfrön och picklad jalapeño . Till det är det gott med en Chokladsmoothie på havre och ekologisk kakao och en cappuccino. En alldeles lagom och mysig brunch. Servicen var också på topp och det gick snabbt att få in maten.

Hitta hit; Hotel Skeppsholmen, Gröna gången 1, Stockholm

6. Brunchkryssning i Stockholms Skärgård

Varje lördag och söndag kl 12.00 lossar S/S Stockholm från Strandvägen för en tre timmar lång brunchkryssning i Stockholms skärgård.

På S/S Stockholm ser dem brunchen som ett levande projekt som ändras efter säsong, trender, smak och kockarnas fantasi. De lägger stor vikt vid det gröna och hälsosamma och har ett hållbart tänk kring fisk och kött. På menyn finns allt från klassiska rätter som sill, Janssons frestele och köttbullar till fräscha sallader, kallskuret, ostar och veganska rätter. Sist men inte minst allt gott på dessertbordet. Det finns också många andra godsaker och brunchfavoriter som varierar under året. All mat tillagas ombord med ett handplockat urval av kvalitativa råvaror.

Brunchen dukas fram som vanligt men man bjuds upp ett bord i taget till buffén för att undvika köer. Serveringbesticken och uppläggningsfaten byts ut ofta. De tar även emot färre gäster så passa på att boka för att säkra er brunch i skärgården. Här har man nöjet att ta brunchen till en högre nivå och få njuta av Stockholms skärgård samtidigt som man äter.

Hitta hit; Nybrokajen, Strandvägen, Stockholm.

 

Har du tips på andra bra brunchställen i Stockholm? Kommentera gärna. 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *