Ellery Beach House – En ny destination ute på Lidingö

Nybygga delen av Ellery Beach House

Från skaparna av Steam häftiga Hotel och Hotel Pigalle kommer nu Ellery Beach House – Stockholms nyaste hideaway och enda Beach Resort. Citylivet känns långt borta när man är här ute i det lantliga landskapet längst ut på Elfviks udde på Lidingö. Detta är ESS-groups senaste destination och den första i Stockholm.
Det är verkligen ett ombonat hus med egen brygga med både livliga och rofyllda kontrasterar. En plats där natur, hav och strand möter padel, pooler, cabanas, människor, musik, design och konst. Hit kan man åka både för att träna på gym, spela padel, äta och dricka gott eller för att bara koppla av i deras härliga Coco Beach Club. Valet är enkelt – Du bestämmer det själv!

Stilfull Lobby och spelhörna

När man kommer in i huvudbyggnaden av Ellery Beach Club möts man av receptionen, som ska vara som att kliva in i ett mysigt vardagsrum.  Baksidan är nämligen en lobbybar. Runt baren finns flera soffgrupper och mittemot en stor eldstad där de eldar dygnet runt. En svag doft av rök sprider sig i hela lobbyn och man blir direkt sugen på att slå sig ner och ta en kaffe eller varför inte en god drink. Precis bredvid lobbyn finns en spelhörna där man kan spela biljard, pingis, shuffle board eller andra trevliga sällskapspel. De välkomnar även barnfamiljer här.

De Luxe rum i nya byggnaden

Denna gången bodde jag dessvärre inte över. Men jag fick en rundvisning på hotellet och jag föll direkt för deras De Luxe rum.  Rummen är 20 kvadratmeter stora och De Luxe rummen ligger i det nybyggda annexett precis bredvid Ellery Main Beach House. De är ombonade, generösa rum med utsikt över det grönskande Lidingö.
Det bästa med rummet är nog den  sköna 240 cm King Size-säng

Petite Mini rum

Petite Mini är med sina 14 kvadratmeter, deras mest intima rum. 14 mysiga kvadratmeter alltså. Queen size-sängen (som tar en stor del av rummet) är vår allra bästa. Och helt ärligt vill vi ju att du spenderar mest tid nere i Palmers, Coco Beach Club och Bally.

Coco Beach Club

Coco Beach Club är Stockholms första Beach Club med både inomhus- och utomhuspooler, eldrelax och solsängar. Musiken, drinkarna, maten och aktiviteterna runtomkring för tankarna till Palm Springs.

Här erbjuder de en lekfull miljö där man kan relaxa utan att behöva viska – ett vädersäkert beachhäng årets 365 dagar, med minst härliga 33 grader i vattnet.

Coco Beach Club har 18 årsgräns. Det är öppet dagligen 9-23 och 9-24 på helgerna.

Inomhus pool

Här finns en varm inomhuspool som kantas av sköna bäddar och relaxa i och blicka ut mot horisonten. Det var verkligen ren och skär avkoppling att ligga här och koppla av.

Eldrummet

Inne i eldrummet kunde man också njuta framför brasan och även beställa in en god drink eller något gott att äta och dricka. Eller varför inte vara slå sig ner och läsa en bok.

Utomhuspool

Den mysigaste delen av Coco Beach Club tyckte jag var deras varma utomhuspool, där man kunde blicka direkt ut mot havet.

Jag och Diana njuter ensamma vid utomhuspoolen. 

Poolen är 33 grader varmt och det var riktigt skönt att krypa ner i poolen, en krispig men fin höstdag. Jag kan tänka mig att man lätt får en härlig utlandskänsla här under sommarmånaderna. Poolen kantas av härliga och sköna sängar.

Utomhusbad och bastus

Om man tycker om att basta finns ett eget hus just för detta intill hotellet. Här finns en stor bastu och en liten kallare pool utanför. Från den kan man även ta en stig ner till havet, där det finns ytterligare en bastu och en liten badbrygga om man vill ta ett dopp i havet. En krispig höstdag i oktober var jag inte så sugen på det. Men älskar man att svalka sig innan man går in i bastun, så är det verkligen ett hett tips.

Lunch på Restaurant & Bar Palmers

På Palmers serverar dem Medelhavsmat med inspiration från den grekiska övärlden, livliga matmarknader i Tel Aviv och libanesisk meze-kultur. Deras kök är modernt  och man blir garanterat mätt. Man sitter och njuter i en härlig och en stilren miljö och kan njuta av ett trevligt fönsterbord.

Vi åt en lunch här ute och det som serverades för dagen var ungsbakad lax med rostad potatis och en trevlig och god sallad. Det var riktigt fräscht och gott.

Vanligtvis har restaurangen bara öppet dagligen kvällstid, men konferensgäster erbjuder de lunch dagligen.

Hitta hit

Ellery Beach House, Elfviks Udde ute på  Lidingö.

Man kan ta direkt buss 204 från Ropsten som tar ca 20-25 minuter dit.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *