Brunch på Österlånggatan 17 i Gamla Stan

Mina helger fortsätter med lite mat tema. Jag har verkligen kommit på att äta brunch är ju verkligen både gott och trevligt. I helgen hittade jag kanske Gamla Stans bästa brunch hak – nämligen Österlånggatan 17.

Vi strosade från Kungsholmen över till Gamla stan och det är verkligen en härlig promenad längs vattnet och sedan vidare genom mysiga Gamla Stan. Promenera på klapperstensgatorna förbi Stortorget och kika på alla vackra hus. Till slut når man denna mysiga kvarterskrog med en härlig uteservering.

Söndagen bjöd på kyla och lite regn, så vi bestämde oss snabbt för att sitta inne. Men drömde ändå om att slå mig ner på deras mysiga uteservering. Det får bli en varmare och kanske solig dag istället.

 

God à la carte brunch

Här serverar de också en varierande á la carte meny med olika brunchrätter.  Mitt val föll på  Ö17’s Ost & skinkomelett med durocskinka, nattbakad tomat, dijonsenap, pommes frites & lagrad italiensk hårdost. Den var riktigt fräsch och god.

Barnen åt deras högrevsburgare med cheddarost, parmesandressing & pommes frites, men det gick såklart bra att anpassa den till min ägg- och mjölkprotein allergiska son. Nuförtiden känns det enkelt att ha ett barn med allergier, för alla känns så förstående och löser allt.

Dessert

Jag är ju alltid sugen på något sött efter maten och kan sällan motstå en chokladtryffel eller chokladboll. De var också alldeles lagom format på de goda desserterna. Barnen åt en kula sorbetglass till dessert.

 

Hitta hit

Österlånggatan 17, Gamla Stan  i Stockholm.

 

Önskar du tips på ett annat trevligt brunchställe så var jag ganska nyligen även på Paraden på Östermalm och på Bockholmen Hav och Restaurang och åt brunch. 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *