Brunch på Bockholmen Hav och Restaurang

Förra helgen åkte vi till Bockholmen Hav och Restaurang  och åt en god brunch. Det ligger i Stockholms innerskärgård, endast tio minuter från city, i en charmig gammal grosshandlarvilla precis vid havet. Det är verkligen en levande restaurang och mötesplats för såväl långfärdsseglare som finanskryssare och landkrabbor. De har öppet året om men under högsäsong serverar de lunch och middag sju dagar i veckan, och nere vid vattenbrynet återfinns Kärleksbaren där de grillar och  man kan dricka somriga drinkar när andan faller på, och vädret tillåter, under sommaren. När hösten den mörka årstiden är på intågande så serverar de bland annat deras populära à la carte brunch på helgerna.

Trevlig familjebrunch

Det var en riktigt trevlig familjebrunch. Omgivningarna vid Bockholmen är väldigt mysiga och trots det ruggiga höstvädret, så sprang barnen runt omkring och lekte i deras trädgård, medan vi väntade på bordet. På deras meny hade de ingen barnmeny, men de fixade naturligtvis en barnmeny med hamburgare och pommes till barnen, så de var nöjda och glada.

Förrätter

Det var svårt att välja från alla deras rätter på menyn. Men till förrätt blev vi rekommenderade deras krämig burrata med olivolja, balsamico och basilika som serverades med tunt hårt bröd och dagens chark. Det var verkligen super gott. Ett glas färsk pressad apelsinjuice är heller aldrig fel när man äter brunch.

Brunch

Till huvudrätt åt jag deras avokado Benedict på levainbröd med pocherat ägg, hollandaisesås, chiliflakes och mixsallad, som var deras populäraste rätt på menyn och den var också super god. Makens val föll på en grillad dubbel cheeseburgare 2 x 90g med cheddarost, chipotledressing, saltgurka och pommes frites, som också var riktigt mättande och smakfull.

Något sött

Jag hade egentligen siktat in mig på amerikanska pannkakor med bärkompott, vispad grädde och lönnsirap till dessert, men jag var så mätt så det var alldeles lagom för oss att dela på en tryffel, en kula vaniljglass och en god cappuccino var. Barnen åt en varsin kula sorbetglass till dessert. Hit kan man verkligen åka om man vill fira något eller kanske bara njuta på tu man hand också. Men ett hett tips är att boka bord i förväg, för det är väldigt populärt.

Hitta hit och öppettider

Bockholmsvägen 20, Över Bron i Solna. Man måste parkera precis innan och sedan får man promenera över till Bockholmen. BRUNCH À LA CARTE Serveras varje lördag och söndag 11:30 – 15:30     Önskar du tips på ett annat trevligt brunchställe så var jag ganska nyligen även på Paraden på Östermalm och åt brunch. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.