Kokpunkten Actionbad i Västerås lanserar VR-Rides

Tre super taggad killar, som är laddade till tusen. 

Kokpunkten som är Sveriges första actionbad kokade verkligen i helgen när vi var där. Det blev en riktigt blöt och fartfylld dag och man kan väl samma fatta dagen med att badrenalinet flödar lika snabbt som ångan i det gamla ångkraftverket. Vi har varit på Kokpunkten två gånger tidigare, men nytt för i år var deras VR-Rides och VR-dyk.

VR-Rides och VR-dyk – först i Norra Europa

Kokpunktens nya VR-ride är badrenalin på en helt ny nivå. Här åker man in i en helt annat verklighet. Man sätter på sig  VR-headsetet och slänger sig ut i vattenrutschbanan. Sinnet reser genom bisarra världar samtidigt som kroppen forsar fram i vattnet. Det här är en riktigt häftig upplevelse, som verkligen är värd att testas. Man kan välja mellan tre olika världar på dessa VR-rides. Åken kostar 25 kr/ styck och man blippar bara med sitt armband vid åkattraktionen.

1. SPACE ALIENS

I hjärtat av vår galax väntar en ny värld för de modigaste intergalaktiska äventyrarna. Res genom stjärnorna och upptäck en civilisation lika gammal som tiden själv. Denna blev sonens favorit.

2. SNOWDRAGONS

Ryktet säger att en fruktansvärd hemlighet slumrar under de iskalla klipporna bland dessa snötäckta berg. Kommer du att söka tillflykt från stormen och gå in i de gamla grottorna? Något läskig, men helt klart riktigt häftig.

3. SKY TEMPLE

Här reser man  till ett land fyllt med under och mysterium, en färgstark värld av flytande öar och forntida ruiner. En plats där drömmar möter verklighet. Denna blev min favorit.
Om man nu inte skulle gilla att åka vattenrutschebanor, kan man istället dyka ner i en annan värld.  VR-dive förvandlar en helt vanlig pool till världens djupaste hav eller storslagna rymd. Man simmar med hajar eller flyger högt över jorden. När man flyter i vattnet blir virtuella verklighetsupplevelsen kraftigare än någonsin med en nollgravitation känsla.

Många roliga åkattraktioner

Kokpunkten har enormt många roliga aktiviteter. Äldsta sonen på 10 år och hans kompis älskade alla vattenrutschebanorna och tyckte VR-åkningarna var super häftiga, men även Black River blev en favorit hos dem. När man åkte fritt fram genom mörkret. De lurade såklart med mig på den också och det var häftigt, men lite läskigt.

Barnlandet

De har också en badavdelning för yngre barn med en mindre vattentuschebana och andra roliga lekgrejer. Där hängde vår 4-åring mycket. Men jag måste säga att han älskade också att åka ringarna i vattenrutschebanorna med oss andra.

Bubbelpooler

De har flera bubbelpooler runt om på Kokpunten, som man man slå sig ner i och ta det lugnt.

Utomhuspool

I deras utomhuspool kan man njuta av 34 grader året runt med en härlig utsikt över Mälaren.

Relaxen

Kokpunktens relaxavdelning är en lugn oas i en annars fartfylld anläggning. Här slappnar man av i en varm källa med spektakulär utsikt över Mälaren. Eller varför inte värma sig i någon av deras tre härliga bastus eller sjunka ner i det stärkande aromabadet. I relaxbaren kan man köpa varma eller kalla drycker och njuta av både mat och dryck.
Vi njöt av en god fruktbricka och varsinn latte medan vi blickade ut över Mälaren. Super mysigt och avkopplande. Kokpuntens actionbad har verkligen något för alla så väl stor som liten.

Mat och Dryck

De hade även en restaurang vid barnlandet. Där serverade de pizza, pasta, pannkakor, pommes, sallader och en massa annat gott. Vi åt riktigt goda pizzor där till lunch.

Hitta hit

Kraftverksgatan 11, Västerås Bil, buss, tåg eller till fots. Kokpunkten ligger ungefär 15 minuters promenad från Västerås centralstation. Faktum är att du ser byggnaden från stationen. När du tagit dig över spåren (se till att använda stationens övergång) är det bara att följa vägen och sedan ta av när du närmar dig ångkraftverket.  

Tusen tack Kokpunkten och Bang for the bucks för en fartfyllt och rolig dag!

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.