Brunch på mysiga Paraden på Östermalm

Att gå ut och äta brunch är något som verkligen är väldigt gott och trevligt. Ett riktigt mysigt helgnöje, då bruncher oftast serveras just på helgerna.

Förra lördagen hade jag och min barndomsvän bokat en lunchdate och valet för oss föll då på att äta brunch på Paraden på Östermalm.

En prisvärd och mysig kvarterskrog

Paraden i hörnet Valhallavägen/Erik Dahlbergsgatan invigdes 1932 och var den självklara knytpunkten för vardagsnöjen på norra Östermalm. I dag har filmen bytts ut mot mat och dryck, men andan om en plats för upplevelser och inspiration lever vidare. Kvarterskrogen Paraden är lite som Lustiga Huset, här har dem verkligen skapat liv i varje hörn.  Här kan du äta i trappan, i baren eller i matsalen. Eller varför inte göra som oss leta sig upp till övre etage och sitta på balkongen och få utsikt över större delen av kvarterskrogens rörliga atmosfär.

God och fräsch brunch

Paraden har en trevlig a la carte brunch, där man kan välja vad man önskar för olika rätter. De serverar allt ifrån olika rätter med ägg, till smoothiebowls, burgare, pannkakor, sötsaker eller en fräsch sallad.

Valet för mig på denna brunchen blev en super god räksallad med grönsallad, avokado, gurka, cocktailtomater, grana padano, basilika, aioli och kokt ägg. Min väninnan åt ägg benedict med lufttorkad skinka, spenat, pocherat ägg och hollandaise. Båda rätterna var rikliga portioner, så denna dagen hoppade vi sötsakerna, även fast det var lockande från menyn.

Hitta hit

Paraden Kvarterskrog & Barservering
Valhallavägen 147 i Stockholm.

Närmaste T-bana är Karlaplan ( röd linje).

 

Har du tips på andra bra brunchställen? Jag ska verkligen bli bättre på att gå ut och äta brunch, nu när jag inte jobbar så många helger längre. 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *