Hotel Riverton – Ett lyxigt designhotell i Göteborg

Njuter i deras mysiga lobby – The Livingroom. 

Härlig höstweekend

En perfekt höstweekend med maximal avkoppling, lugn, god mat, goda drinkar, fräscht spa och sköna sängar hittar man på Bästkustens största stad Vi åkte till Göteborg och checkade in på lyxiga Hotel Riverton ett dygn. Här får man en känsla av New York när man dricker drinkar i deras sky bar och blickar ut mot vattnet och solen som precis är på väg ner. Himlen färgas rosa, vi ser några båtar åka längs vattnet och vi njuter av våra färgglada drinkar. Avkoppling på hög nivå.

Snyggt design hotell

Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund. Hotellet har ett centralt och unikt läge vid Göteborgs hamninlopp i den växande stadsdelen Skeppsbron. 2019/2020 har man gjort en stor omfattande renovering med uppgradering av samtliga ytor samt att man byggt till hotellet med 1500 m2. Hotellet har en konferenskapacitet för 400 personer, 17 flexibla konferensrum med det allra senaste inom teknik. Hotel Riverton har 210 rum därav snart 5 stycken Penthouse sviter klara. Det är verkligen Göteborgs personliga hotell, som är värt ett besök i både affärsresresesyfte eller privat för maximal avkoppling.  

Rummen

Rummen är fräscha med sköna sängar. Jag gillade verkligen att de hade inglasat toalett och dusch, så man kunde stå på morgonen och duscha och kolla på TV samtidigt! De har 210 rum, sviter och lägenheter, som är omsorgsfullt inredda med en modern, elegant design och är utrustade med allt du behöver för ett bekvämt boende i Göteborg. De erbjuder tre olika rumskategorier, Premiumrum belägna mellan våning 7–11 och Superiorrum belägna mellan våning 2–6. Det är inredningsarkitekten Maria Montecinos Franjola som tillsammans med ägarparet, Lotta och Magnus Hedlund har skapat ett hotell med internationell elegant design med exklusiva material och färger. Rummen erbjuder en skön DUX säng, lakan i 100% Egyptisk bomull samt ett fluffigt täcke och ett val av två olika dunkuddar från Norsk Dun. Alla badrum är utrustade med Ritualsprodukter av bästa kvalité.

Penthouse sviter

Inom kort lanseras deras nya Penthouse Sviter på våning 7 och full-service lägenheter i en tillhörande byggnad.

Serenity Spa

Serenity Spa är verkligen en plats som får dina stressnivåer att sjunka och ditt välbefinnande och din kreativitet ökar. Slappna av i deras uppvärmda inomhuspool, njut av deras upplevelseduschar och bastus, eller varför inte varva ner i lugn och ro i deras trevliga Spa Lounge. Designen fokuserar på jordnära toner och material som skapar en lugnande atmosfär. Här vill de att man ska känna harmoni för att kunna slappna av för ett litet tag. Det är en estetiskt enkel och lugn miljö som verkligen hjälper till att fokusera på både din hälsa och ditt välmående. Serenity Spa erbjuder tre olika bastus: aromaterapi-, hamam och torrbastu. Deras aromaterapibastu får din kropp att slappna av, förbättrar ditt humör och uppfriskar ditt sinne. De eteriska oljorna absorberas i blodomloppet och metaboliseras i kroppen, vilket resulterar i hälsofördelar. Samtidigt som deras hamam bastu hjälper dig att lindra stress, förbättrar din hudhälsa och bidrar till kroppsrening.
SERENITY POOL Stig ned i det varma och glittrande turkosa vattnet beläget under imponerande marmorvalv. Detta är en pool som är idealisk att koppla av i. Med sina organiska former och en temperatur på 38 grader är det verkligen en unik upplevelse. Luta dig tillbaka och njut i stil på olika nivåer i poolen medan du tar in den varma och luxuösa estetiken av detta fantastiska spa. Eller varför inte bara flyta och glömma omvärlden lite?

Njut av champagne i spat

Man kan även beställa in drycker när man kopplar av i spat. Jag och Diana  delade på en flaska champagne på efter middagen i spat. En perfekt aw kan man väl säga. Bubbel i dubbel bemärkelse. I deras spalounge fanns även både kallt vatten eller varmt thé som man kunde ta med sig i i själva spat. UPPVÄRMDA SÄNGAR Det kanske bästa av allt var deras vackra uppvärmda loungesängar, som är ergonomisk formade och omfamnar dig med den varma ytan och rogivande atmosfären. Med en guld-glittrande vägg bakom dig, värmen från sängen och en oemotståndlig utsikt över poolområdet är det en plats där man lätt tappar tidsuppfattningen… Det är inte förvånande att dessa härliga sängar blivit en favorit bland våra gäster. Ett hett tips beställ in en flaska champagne här och njut.   AROMATERAPIBASTU En modern hybrid mellan en torr- och ångbastu, med rogivande musik och stimulerande aromer, blev en annan favorit. Temperaturen ligger på 55–60 grader och har en luftfuktighet på 70%.  Det är perfekt att varva ner och hitta en inre balans här, där belysningen, aromerna och den varma temperaturen bjuder in dig till att verkligen koppla av. Känn de mentala spänningarna långsamt lossna med varje djupt andetag, och dina muskler slappnar av från värmen.

View Skybar & Restaurant

På 12:e våningen på Hotel Riverton hittar man View Skybar & Restaurant med härliga fönster från golv till tak. Här njuter man av en prisbelönt drink i baren eller upplever deras trevliga á la cartemeny till en spektakulär utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Närheten till havet gör sig även påmind i när man läser deras trevliga meny. Där är det utvalda råvaror från västkusten som står i fokus. Man märker att deras kök har hämtat inspiration från kärlek till den svenska västkusten och kombinerar lokala råvaror med internationella influenser. Det fanns verkligen mycket gott på menyn och vi kan ju säga att vi gick ju inte direkt hungriga därifrån.

Frukost

På första våningen på nyrenoverade restaurang, Restaurant ONE avnjuter man deras goda och fräscha frukostbuffé. Här möts man av en av Göteborgs mest inbjudande atmosfärer och har en tidlös elegans som förgyller stämningen och gemenskapen. Restaurangen har också panoramafönster från golv till tak som erbjuder en fin utsikt mot älven, en ljuvlig plats att avnjuta frukosten på. Den var väldigt fräsch med inslag av varma och kalla rätter, fräscha och färgglada frukt- och grönsaks shots och juicer, liksom olika sorters färskt bröd och pålägg.

The Livingroom

The Livingroom är hotellets mysiga lobbybar, som erbjuder en internationell design med eleganta detaljer, varma färger blandat med en dos av karaktär som skapar harmoni och en hemtrevlig känsla. Det är rymliga ytor med noga utvalda designmöbler, ett bibliotek och en brasa (som går på el), det perfekta stället att sitta ner för att läsa en bok, få lite jobb gjort, eller för att träffa och umgås med vänner. Här är det verkligen perfekt att avrunda veckan med nära och kära i en mysig miljö. Varje fredag kl. 16:00-19:00 kan man njuta av ett glas Champagne, vin eller en cocktail.

Hitta hit

Hotel Riverton, Stora Badhusgatan 26 i Göteborg, sedan ta hissen upp till 12;e våningen, om du vill besöka View Skybar & Restaurant.

Res hit till Göteborg;

Åk tåg med antingen SJ eller MTRX, om du inte tar bilen. Sedan är det ca 15 min promenad från Centralstationen i Göteborg.   Har du något annat tips på ett mysigt hotell i Göteborg? 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.