Berns Asiatiska – Goda asiatiska influenser mitt i Stockholm

Stockholm har verkligen många bra och trevliga restauranger att välja mellan. Det är kanske svårt att välja ibland. Men älskar du asiatisk mat lika mycket som mig bör du verkligen gå till Berns Asiatiska.  De har åter öppnat dörrarna till den storslagna salongen och bjuder verkligen in till en storstilad asiatisk smakupplevelse med intryck från framförallt Japan, Korea och Vietnam.

Smakupplevelser från Asiens alla hörn

Berns Asiatiska bjuder på smaker från Asiens alla hörn, framförallt från Japan, Korea och Vietnam. De erbjuder dessutom en smakupplevelser utöver det vanliga. ​Som den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige var Berns Asiatiska ett nytt och exotiskt inslag bland Stockholms restauranger, och än idag fortsätter de att introducera nya spännande asiatiska smaker att avnjuta i en varm och levande atmosfär under kristallkronorna. ​Den generösa menyn erbjuder rätter som Ostron, Gyoza, Koreansk Råbiff, Okonomiyaki och Helgrillad Dorade Macaostyle.

Berns Signatur menu

Jag och en av mina bästa väninnor bokade bord här en kväll och avnjöt deras Signatur meny. Den ges i fyra olika serveringar, där man delar på rätterna och kostar endast 595 kr.

Förrätter

Som första förrätter serverades Edamame, vitlöksfrästa haricots verts och friterad bläckfisk. Själv är jag inte super förtjust i bläckfisk, så jag fick en vårrulle istället.
Servering nummer två blev ostron och hiramasasahimi med sotad sticklök, soya och grön chili.

Varmrätter

Till varmrätt fick man välja mellan grillad röding eller korean BBQ biff som serverades med gochuchang, sticklök, kimchi och böngroddar. Vårat val blev grillad röding. Det serverades med både salladsblad och ris, så man kunde göra sin egen wrap om man önskade.

Dessert

Till dessert serverades Hjortron med färskostglass, havtorn och mandel. Vilket var en riktigt fräsch och god efterrätt.

Hitta hit och Öppettider

Tis 17.00 – 00.00 Ons – Lör 17.00 – 01.00 BERNS ASIATISKA ligger i BERZELII PARK i Stockholm.   Önskar du tips på andra restauranger har jag en kategori med restaurangtips. Vilken är din favorit restaurang?  

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.