Stora Skuggans 4H-gård

Alla dessa vackra höstdagar försöker vi förgylla med härliga utomhus aktiviteter. Förra helgen tog vi en utflykt till Stora Skuggans 4H-gård. Den ligger vackert belägen i ekoparken på Norra Djurgården. Stora Skuggans 4H-gård är en stadsnära bondgård som har sin inriktning på djur, natur och hantverk. Gården håller mestadels djurslag av Svensk lantras.

Stadsnära Bondgård

På gården kan du man träffa många olika sorters djur och naturligtvis se hur de bor. De har mestadels djurslag av Svensk Lantras såsom Fjällnärako, Jämtget, Åsbohöns, Ryafår och Nordsvensk häst. Men här finns också kaniner, katter, minigrisar och Islandshästar. Gården brukar a  många aktiviteter att erbjuda både för besökare och medlemmar. Min väninnas dotter går just nu en Mini 4H utbildning och får lära sig om de olika djuren. Där har de olika temat varje gång och får träffa djuren.
Min yngsta son älskar verkligen djur och få komma nära dem. Så vi gick fram och tillbaka bland hagarna och pratade med de olika djuren.

Mysig utomhus miljö

Stora Skuggans 4H gård är verkligen fint belägen med härliga gång stigar, åkrar, ängar och skog precis runt knuten. Så det var riktigt härligt att bara strosa omkring i solskenet och njuta av både naturen och vädret.

Hitta hit

Stora Skuggans 4H-gård ligger i Ekoparken på Norra Djurgården, på Stora skuggans väg 40.  

Andra tips på aktiviteter i Stockholms området

Önskar du andra tips till aktiviteter i Stockholm, så har jag tidigare skrivit om; 15 utomhus utflykter i Stockholm  6 av Stockholms vackra Skärgårdsöar 13 tips på saker att göra i vår vackra huvudstad 15 tips till somriga Kungsholmen 9 tips till Vaxholm  9 tips till Nynäshamn  Rosenhill på Ekerö    Har du andra tips på spännande eller roliga utflykter i Stockholms området som vi inte får missa?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.