View Skybar & Restaurant på Hotel Riverton i Göteborg

På 12:e våningen på Hotel Riverton hittar man View Skybar & Restaurant med härliga  fönster  från golv till tak. Här njuter man av en prisbelönt drink i baren eller upplever deras trevliga á la cartemeny till en spektakulär utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Närheten till havet gör sig även påmind i när man läser deras trevliga meny. Där är det utvalda råvaror från västkusten som står i fokus. Man märker att deras kök har hämtat inspiration från kärlek till den svenska västkusten och kombinerar lokala råvaror med internationella influenser. Det fanns verkligen mycket gott på menyn och vi kan ju säga att vi gick ju inte direkt hungriga därifrån.

 

Goda cocktails med härlig utsikt

Vi fick höra att en av Göteborgs bästa bartendrar jobbade på Skybaren, så vi var naturligtvis tvungna att ta in en varsin cocktail och avnjuta till solnedgången. Mitt val föll för en  BEET ME UP  med Grappa di moscato, Luxardo, Ginger, Beetroot  och Lemon. De var verkligen riktigt fräsch och läskande. Diana drack en  HAPPY MARGARITA med Tequila, Ananaslikör, Humle, Citron  och Salt, som också var riktigt god. Snygga cocktails var de också, så dem hade de gjort riktigt bra.

Tips

Boka gärna ett bord i förväg, för det var nästan helt fullt när vi var där. Även fast det var en tisdag kväll. De har två sittningar med en sittningstid om 2,5 timmar: Tidig sittning: ankomst 17:00  Sen sittning: från 20:30

De har bordsbokning endast är för middag, ifall man önskar endast dryck kan man gå direkt till deras Lounge i Skybaren på drop in.

Förrätter

Till förrätt tog vi in en charkbricka och vitlöksmarinerade oliver. Det passade perfekt att smaska på till drinkarna också.

Varmrätter

Till varmrätt åt jag super god Citronpenslad halstrad kummelrygg serveras med örtgrillad zucchini lakritskryddad kräftsås. Medan Diana åt kött och  en Hängmörad svensk ryggbiff serveras med friterad blomkål, vitlökspotatis samt dragonsky. Det var både rikliga portioner och fina smakkombinationer.

Desserter

Dessertälskare som vi både är föll våra val på Mörk choklad moelleux  som serverades med körsbärsglass, saltrostade mandlar och kola och  en Vaniljglass som serverades med hjortronmylta och havreflarn. Både var väldigt goda och lagom stora efter en ganska rejäl middag.

Hitta hit och öppettider

Mån-Tors: 16:00 – 23:00  Fre-Lör: 16:00 – 01:00       Sön: Stängt

Hotel Riverton, Stora Badhusgatan 26 i Göteborg, sedan ta hissen upp till 12;e våningen.

 

Har du tips på andra bra restauranger och barer i Göteborg?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *