Restaurang Långa Raden – En gömd pärla på Hotel Skeppsholmen

Nästan längst ut på mysiga Skeppsholmen ligger restaurang Långa Raden på Hotel Skeppsholmen. En lugn och mysig restaurang med väldigt god mat. Jag har många gånger hört talas om det spektakulära Hotel Skeppsholmen och deras populära restaurang. Här kan man under sommar halvåret njuta av grönska och lugn med ett glas vin i handen på deras härliga terrass. Före eller efter maten är det trevligt att kombinera besöket med en havsnära promenad kring den vackra ö.

I Restaurang Långa Raden speglas maten av Sveriges matarv i samtida enkelhet och lagas med omsorg, av årstidens råvaror.

Min barndomsvän Sofie fyllde nyligen 40 år och jag fick nöjet att boka bord till vår tjejkväll och passade på att boka Långa Raden. Vi hade en riktigt lugn och trevligt kväll tillsammans med utsökt god mat.

Förrätt

Vi slog till på en god 3-rätters. Man fyller ju ändå bara 40 en gång i livet, så det fick firas stor slaget. Vi började med champagne och Sofie åt Vänerlöjrom med råraka, gräslök och creme fraiche. Jag blev så sugen på deras bakade primörbetor med karimeliserad lökvinägrett och rostade valnötter. En riktigt bra smakkombination.

Varmrätt

Till varmrätt åt jag en halstrad röding med smörstekta kantareller och spetskål, skummig kräftsås och dillkokt potatis. Sofie åt en sallad med avokado, halloumi, rostade frön, senapskål, krutonger och syrlig tomatdressing som var väldigt stor och mättande.

Desserter

När vi sen sneglade över desserterna kunde vi inte låta bli att ta en varsin dessert som vi sedan delade på. Mitt vall för på blåbärs och vitchokladpaj med citron creme fraiche och Sofie åt en klassisk sommar dessert – jordgubbar med vaniljglass, maränger och kolasås. Både efterrätterna var riktigt goda.

Det var verkligen både trevligt att gå iväg dryga 15 minuters promenad ut på lugna Skeppsholmen, för att avnjuta en härlig promenad och god mat tillsammans. Jag älskar verkligen att hitta nya restauranger och det är extra roligt när man hittar sådana guldkorn, som man har missat tidigare.

Hitta hit

Hotel Skeppsholmen

Gröna gången 1, Stockholm

Nästan längst ut på mysiga Skeppsholmen. Ca 15 minuters promenad från Kungsträdgården.

 

Önskar du tips på andra restauranger i Stockholm har jag några tips på restauranger. 

Vilken är din favorit restaurang i Stockholm?

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *