Aspuddsparken – Djur och rolig lekpark i Stockholm

Vi gillar mycket utomhus aktiviteter och utforskar mer än gärna vad som finns att göra i Stockholm när vi är lediga på helgerna.

Igår spelade äldsta sonen fotbollsmatch i Aspudden och precis bredvid ligger den mysiga Aspuddsparken som vi passade på att besöka.

Får, getter, kaniner, hästar och höns

Aspuddsparken är en av de största parklekarna med djur i Stockholm. Här finns gulliga kaniner, får, getter, höns och hästar att kika på.

Man fick även gå in i hagarna till kaninerna, getterna och fåren. Hönsen gick omkring helt fritt på gården och kom gärna väldigt nära så fort man åt något.

Grillplats eller matsäck hörna

I det lilla röda huset har de en grill, så man kan ta med sig mat och grilla korv eller något annat ok man önskar. De finns även bänkar att slå sig ner och äta sin matsäck vid. Grillen är på endast på helgen.

Vi hade med oss lite fika och direkt kom hönsen och blev sugna på det vi åt. Så fort vi tappade en brödbit blev det nästan slagsmål om vilken höna eller tupp som skulle ha den.

Café

De har även ett litet café, där man kunde handla fika om man hellre ville det.

Ponnyridning

De arrangerar ponnyridning på helgerna, men den måste förbokas. Den kostar 150 kr för 15 minuter och man får få en runda runt Aspuddsparken.

Lekparken

I Aspuddsparken där parkleken ligger finns en stor lekplats med gungor, kompisgunga, sandlåda, studsmattor, karuseller, klätterlek med rutschkana. Det finns även picknickbord med solskydd och en stor plaskdamm, där man kan bada under sommaren. Vi var här i ösregn, men lilla L hittade som en liten grotta under en rutschkana, där han hittade en kompis som han lekte med tåg och sand i.

Hitta hit

Aspuddsparken ligger vid korsningen Blommensbergsvägen / Hövdingagatan.

För att vara exakt Hövdingagatan 15 i Hägersten.

 

Andra tips på aktiviteter i Stockholms området

Önskar du andra tips till aktiviteter i Stockholm, så har jag tidigare skrivit om;

15 utomhus utflykter i Stockholm 

6 av Stockholms vackra Skärgårdsöar

13 tips på saker att göra i vår vackra huvudstad

15 tips till somriga Kungsholmen

9 tips till Vaxholm 

9 tips till Nynäshamn 

Rosenhill på Ekerö 

 

Har du andra tips på spännande eller roliga utflykter i Stockholms området som vi inte får missa?

 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *