Ett dygn i Hudiksvall

Att fly storstan för en helg var helt magiskt. Förra helgen tillbringade vi nästan ett dygn i Hudiksvall. Det var min första gång i Hälsninglands staden Hudiksvall.

Glada Hudik Teatern

Staden är kanske mest känd som Glada Hudik och Glada Hudik-teatern som grundades 1996 av Pär Johansson i Hudiksvall.

Glada Hudik-teatern är en kommunal verksamhet enligt LSS (lagen om stöd och service) som består av en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare från Hudiksvall. Målet med verksamheten är att alla ska få göra det man är bra på och att skapa en utvecklande och meningsfull verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Hamnen och strandpromenaden

Vi började vårt dygn med en kort promenad längs hamnen och strandpromenaden i stan. Det var en fin och lagom promenad innan vi skulle mötas upp vid Strandpiren och åka buss på bröllopet.

Längs strandpromenaden stod ett par fiskare på rad och hade fått många fiskar, vilket var imponerande så vi stannade till ett slag.

Vackra sjöbodarna

Det är riktigt fint längs strandpromenaden och vid Sjöbodarna. Det är så härligt att promenera längs havet. Något alldeles speciellt.

Rådhusparken

På söndagsmorgonen duggade regnet lätt och jag tog mig en kort promenad i Rådhusparken. Där stod blommorna fortfarande i blom, så trots regn och höstlig känsla lös blommorna upp med sina färger.

Bo Quality Hotel Statt

Vi bodde en natt på Quality Hotel Statt, som  är ett anrikt hotell i centrala Hudiksvall. Ända sedan 1878 har det varit en samlingsplats för både hudiksvallsbor och mer långväga gäster. Hotellet har försiktigt renoverats och den gamla charmen finns kvar i stora delar av hotellet.

Läget var fantastiskt mitt i stan med enklare standard. Frukosten serverades på O´learys på morgonen.

Njut på relaxavdelningen

Hade vi haft tid skulle vi gärna ha tillbringat några timmar på deras relaxavdelning under dagen. Men denna gången var ju vårt ändamål med resan att gå på bröllop. Men jag skulle gärna resa till Hudiksvall igen. Det var en mysig och trevlig småstad.

 

Jag kan tänka mig att Hudiksvall är en riktigt trevlig sommarstad. I dessa vackra små röda husen med vita knutar verkar det vara caféer, glassbarer och restauranger sommartid. Det såg verkligen urmysigt ut.

Utflyktstips åk till Norrbo Hembygdsgård

Vårt ändamål för vistelsen var min kusin och hans frus bröllop som var på Norrbo Hembygdsgård, ca 45 minuter utanför Hudiksvall. Det var riktigt vackert där ut och låg så himla fint vid vattnet, så det är även värt en utflykt om man vill resa omkring i omgivningarna.

Hitta hit

Hudiksvall ligger dryga 3 timmar norr om Stockholm. Det gick att köra på E4;an hela vägen upp, vilket var riktigt skönt. Naturligtvis går det också att ta tåget upp.

 

Har du några andra trevliga tips i Hudiksvall eller dess omgivningar?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *