3 tips på olika vandringar i Sverige

– I samarbete med partner –

Under denna pandemi har mina tankar gått mycket på vart jag vill resa i Sverige. Träning och hälsa har alltid varit i fokus genom hela mitt liv. Det senaste året har jag intresserat mig mer och mer för vandringar. Min första riktiga vandringsresa gick faktiskt till Österrike förra året. Sedan har det blivit några vandringar i Stockholms trakten, i Värmland och i Bohuslän.

Klä sig rätt

Inför vandringar är det både bra och smart om man klär sig rätt. Bra kläder att ha på sig när man vandrar hittar man hos engelbert strauss.  Lager på lager är ju överhuvudtaget smart när man tränar eller rör på sig utomhus, eftersom man oftast blir varmare med tiden. Beroende på väderleken och om man vandrar i regn är det alltid bra att ha en regnjacka eller kanske en vindjacka som skyddar både mot blåste och regnet. A och O är naturligtvis att man har rätt skor på sig. Både av säkerhetsskäl så man inte skadar sig, men naturligtvis så man inte får ont i fötterna.

Hur tränar man inför en vandring?

Att träna inför en vandring är naturligtvis väldigt individuellt. Innan jag reste till Österrike förra året och vandrade i Alperna hade jag aldrig vandrat på riktigt. Men det blev startskotten för mig för ett nytt härligt och hälsosamt liv. Jag hade egentligen inte på något sätt tränat inför vandringen. Men jag har en relativt bra grundkondition, eftersom jag alltid har tränat. Min målsättning är att gå på gymmet 3-5 ggr / vecka. När jag inte hinner det försöker jag alltid väva in vardagsmotion i vardagen.

1. på Frödingeleden i Värmland

Sverige har en uppsjö av härliga vandringsleder och förra sommaren var vi i Värmland och vandrade en del av Frödingeleden.

2. Vandra på Skaftö på Västkusten

Västkusten har också många härliga vandringsleder. Här kan man vandra både i skogen och längs havet. Det är så härligt när naturen möter havet. Munkeviksleden blev en favorit vandring för mig i somras.

3. Vandra i Stockholmsområdet

Stockholms området har många bra vandringsleder och finns både för den som vill ha enklare vandringar eller mer avancerade. En trevlig vandringsled i Stockholm är Södermanlandsleden. Så väljer man bara vart man vill starta och hur långt man vill gå.

Vandra med barn

Bild tagen av: Amanda Matti.

Många undrar naturligtvis om det går att vandra med barn. Och jag brukar säga att allt blir ju vad man gör det till. Såklart går det att vandra med en tre åring som jag har gjort. Men man får ju naturligtvis anpassa vandringen efter barnet. Jag hade även med mig barnvagnen på alptopparna förra året och körde honom i vagnen när han inte orkade gå eller springa mer. Likaså i somras har min son varit med mig och vandrat flera gånger. Vi har bara kort några kortare leder.

Har du tips på fina vandringsleder i Sverige som jag absolut inte får missa? Jag är så sugen på en vandringsresa under hösten någonstans i Sverige.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *