Hur var det att vara på Mallorca i Coronatider?

Vi är nyligen hemma igen efter en härlig chartervecka på Mallorca. Många har frågat mig om hur det var att resa i dessa Coronatider.

Förra veckan skrev jag om hur det var att resa utomlands i Coronatider . Nu tänkte jag fokusera och dela med mig om hur det var att resa till Mallorca istället.

Säkrare än hemma

Det kändes faktiskt överförväntan säkrare än att resa i Sverige. Nu har ju vi mestadels bara varit hemma i Stockholm eller på västkusten under sommaren. Men känslan var att det var mycket mindre folk på samma ställe.

Gleststränderna

Vi tillbringade delar av dagarna på Alcudia Beach och de var super noggranna med avståndet mellan solfångarna. Det va även väldigt lite folk på stranden jämfört när vi har semestrat på olika badplatser och stränder i Sverige. Då har folk legat nästintill som packade sillar.

Det var även väldigt rent och fräscht på stränderna och överallt.

Använda masker

Det var även väldigt viktigt att använda sin mask under alla tillfällen förutom när man låg vid poolen, på stranden, badade, tränade eller åt och drack. Hade du inte din mask på dig, så var det alltid någon som påminde dig.

Handsprit

Nästan vart du än gick om du exempelvis gick in på en restaurang, affär, bar, gym och även på flera ställen på vårt hotell så fanns det handsprit. Och de påpekade att man skulle ta det på sig.

I Sverige upplever jag att det inte alls finns på så många ställen, men naturligtvis har har med mot min egen handsprit.

Spanien högt antal insjuknande

Spanien har ju generellt ett högt antal av insjuknade i covid-19. Men Mallorca har inte så högt antal jämfört med andra regioner i Spanien.

Trygga och extremt noggranna

Vi kände oss väldigt trygga på hotellet och på Mallorca och var även naturligtvis extremt noggranna med hygienen.

Vi mådde bra under hela resan och även nu. Och träffade naturligtvis ingen med Corona smitta som vi vet om.

Vi får väl se om vi blir sjuka. Men då borde vi ju va märkt av det redan. Ofta insjuknar man ju relativt snabbt enligt experter.

Sammantaget om resan

Vi är ändå glada att vi reste iväg. Jag tycker så fruktansvärt synd om alla flygbolag och resebolag som går åt fanders. Liksom turismen i olika länder. Och tänker att man kan resa om man använder ett sunt förnuft.

Det viktigaste är ju att man håller avstånd och sköter hygienen extremt noggrant.

Kanske högre smittorisk i Sverige

I Sverige har ju Gotland och Öland ökat extremt mycket i smittor under sommaren, så det känns nästan värre att resa dit än till Mallorca i högsäsong. På Gotland är det ju också väldigt begränsat med sjukvårdsplatser om man blir sjuk.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Håller helt med dig om att jag känner mig 100% mer coronasafe utomlands än i Sverige. Ni ser verkligen ut att ha haft en härlig vecka med space och återhämtning på Mallis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *