Strömmen by Operakällaren – En trevlig uteservering i Stockholm

Nu i juni öppnade Operakällaren sin nya uteservering, Strömmen by Operakällaren. På den soliga verandan erbjuds vin och mat med en fantastisk utsikt över Kungliga Slottet. Här välkomnas stockholmare och tillresta att avnjuta en enklare måltid signerad Stefano Catenacci.

När man tar en snabb titt på menyn visar rätter som Kalixlöjrom med gräddfil, citron och potatischips, friterad torsk med kokt färskpotatis, gräslökskräm och fänkålscrudité samt Operakällarens råbiff.  Taco med räkor, koriander, gurka och chili var också en supergod förrätt. Tack vare dessa goda rätter är restaurangen verkligen värt ett besök. Det är heller inte särskilt dyrt och servicen är verkligen top notch.

Mysig tjejkväll

Jag och en av mina bästa väninnor hade bestämt oss för en tjejkväll och valet var enkelt när vi såg att de hade lediga bord på Strömmen by Operakällaren, denna härliga och soliga sommarkväll. Stockholm bjöd på medelhavsvärme och solen strålade hela kvällen.

God champagne

Vi började kvällen med deras egna goda champagne Cuvée Operakällaren som var super god. Det finns ju liksom alltid något att fira, som fin vänskap när man verkligen behöver det.

Förrätter

Vi var riktigt hungriga och beställde in några förrätter och delade på och våra favoriter blev Kalixlöjrom med gräddfil, citron och potatischips och taco med räkor, koriander, gurka och chili. Tryffelsalamin var naturligtvis också helt gudomlig.

Varmrätter

Till varmrätt njöt vi av friterad torsk med kokt färskpotatis, gräslökskräm och fänkålscrudité och min väninna åt Operakällarens råbiff. Båda rätterna var super goda och det var verkligen rikliga portioner

Desserter

Vi satt verkligen och njöt i timmar och kunde inte motstå desserterna när vi sneglade på dessertmenyn. Så vi åt både Operakällarens smulpaj med vaniljsås och jordgubbar med glass och grädde.

Hitta hit

Strömmen by Operakällaren ligger på Karl XII:s torg i ena änden av Kungsträdgården, som vetter mot vattnet och utsikten mot Slottet och Riksdagshuset.

 

Önskar du tips på andra restauranger har jag en kategori med bara restauranger.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *