Norrhamnsbadet – bada i historisk miljö i Vaxholm

Denna sommaren har vi lagt mycket fokus på att upptäcka nya och barnvänliga badplatser med barnen. I helgen tog vi båten med Strömma till Vaxholm och promenerade till en mysig badplats, som låg ca 5-7 minuters promenad från hamnen.

Badklippor och en mindre sandstrand

Norrhamnsbadet är en liten badplats vid Batteriparkens västra udde. Här finns det badklippor och en mindre sandstrand. Der är ett omtyckt och populärt friluftsbad för många närboende och besökare Här kan man svalka sig under varma sommardagar och varför inte avnjuta en medhavd utflyktskorg mitt i Vaxholmsidyllen.

När vi ankom badplatsen kring 12 tiden var vi nästintill ensamma på badplatsen. Det var verkligen super lugnt och mysigt. Men efter en liten stund blev det mer och mer människor som var badsugna.

Picknickklipporna

Vi hade packat picknick med både en god lunch, eftermiddagskaffe och like fika. Så vi njöt flera av dagens soliga timmar på badet.

 

Åk hit

Vi åkte med Strömmas båtar på en dagstur till Vaxholm.

Men man kan naturligtvis åka både bil eller buss med SL till Vaxholm om man önskar det istället. Men det var verkligen en härlig dag att ta båten ut till Vaxholm.

Tips på andra badplatser omkring Stockholm

Önskar du tips på andra bad i Stockholms området, så har vi även besökt;

Grisslinge Havsbad på Värmdö.

Gålö Havsbad

Fågelöudddebadet på Lidingö

Kaananbadet i Bromma

Ängbybadet i Bromma

Kristinebergs badbryggor på Kungsholmen

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *