Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg

I Sveriges näst största stad finner man Arken Hotel & Art Garden Spa, som har ett fantastiskt utbud för alla. Vill man ha lite extra av det som förhöjer sitt välmående bör man absolut välja att bo på Arken Hotel & Art Garden Spa. Här är det lätt att hitta harmonin och man får garanterat ut väldigt mycket av sitt besök. Hotellet bjuder på närhet till både hav och stad vilket möjliggör att resan kommer att innehålla det bästa av allt. Hotellet är ett inbjudande spahotell, där man låter naturen bli medelpunkten. Vackra vyer med mäktig utsikt över den levande Älvsborgshamnen och det öppna havet. Det är dessutom ett fantastiskt och prisbelönt spa som gör det lätt att trivas och vistelsen kan enkelt kombineras med ett besök i centrala Göteborg om viljan för det finns.

Familjerum

Under vårt dygn på hotellet bodde vi i ett mysigt familjerum i ena änden av hotellet med utsikt mot träd och grönska. Rummet hade en skön dubbelsäng och en bäddsoffa i andra rummet med plats för två personer.

Art Garden Spa

På Art Garden Spa kan man välja mellan flera sköna upplevelser. Här finns det både varma eller kalla källor, bubbelpool och upplevelseduschar. Tillsammans med deras underbara bastuoas och varma utomhuspool ger det verkligen en hel värld av välgörande vatten och varma ångor att njuta av.

Flera olika pooler

Vi njöt i såväl deras inomhus som utomhuspooler under vår vistelse. Denna infinitypool gav en härlig utsikt ut mot havet och horisonten. Man kunde även svalka sig emellan dessa två varma pooler.

Relaxavdelning, frukt och the

De hade flera relaxavdelningar, så som härliga hängmattor utomhus, sköna bäddar, fåtöljer eller soffor inomhus att slå sig ner i. Den mysigaste avdelningen var nog deras orangeri som var inglasat där man kunde ligga i lugn och ro och nästan somna.

Spa för barn

Art Garden Spa – family edition

Under sommaren kan man ta med barnen på en härlig spadag med middag och övernattning. Skön avkoppling för stora och små på spa kombinerat med lek- & spelrum och bio. Ett riktigt vinnande koncept måste jag säga. Vi tillbringade verkligen ett drygt dygn bara på hotellet, som verkligen var barnvänligt. Eftersom barn bara fick bara i spat före klockan 14, så ankom vi redan vid 12-tiden och checkade sedan in på hotellet efter spabesöket. Likaså dagen efter, då checkade vi ut från hotellet vid 11 snåret och hängde kvar på spat. Vår 4 åring älskade verkligen spaavdelningen.

Under sommarveckorna 26–32  i år är Art Garden Spa öppet för barn kl. 9–14. Även vissa andra lov, övriga tider är det 15-årsgräns på spa.

God och somrig grillbufférestaurangen

På kvällen hade hotellet en somrig grillbuffé i restaurangen. De stod och grillade kött, fisk, hamburgare och flera olika sorters grönsaker. Så det fanns mycket varierad och fräsch mat att välja mellan. Det bästa av allt tyckte jag var deras fräscha sallader. De hade riktigt somriga sallader med mango och melon som verkligen föll mig i smaken.

För min del blev det mycket grillad fisk både lax och vit fisk, massor av goda grillade grönsaker, sallader, såser och ett gott glas vitt vin. En perfekt sommarkväll. Grillat höjer verkligen många smakupplevelser.

Lekrum för barn

De hade två stora lekrum för barnen under sommaren. Det ena var för lite mindre barn med massor av leksaker, man kunde rita och pingis. Sedan hade de ett större lekrum med klättervägg och andra bollsporter.

Roliga aktiviteter för barn under loven

Under sommaren och även på vissa andra lov har de dessa aktiviteter för barnen, lekrummen och aktivitetsrum. På kvällen visade de även en barnfilm i deras biosalong. Till filmen bjöd de även på små chips påsar och festis åt barnen. Både generöst och skoj för barnen.  De erbjöd även barnyoga nere på spat varje dag.

Frukostbuffé

De hade en gedigen frukostbuffé uppdukad på morgonen. Den var nog extra stor i dessa (Corona) tider, så det inte var så mycket folk på samma plats samtidigt. De hade flera olika varma rätter, kalla rätter, goda pålägg, färska frukter och det bästa av allt var deras hemmagjorda fröknäckebröd.

Hitta hit

Arken Hotel & Art Garden Spa, Oljevägen 100, Göteborg

 

 

Önskar du tips på andra spaanläggningar så har jag skrivit om många olika.  Har du tips på något bra spahotell som jag bara måste besöka, kommentera gärna. 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *