Kristinebergs badbryggor och plaskdamm

I Stockholms innerstad finns flera olika bad. Närmast oss på Kungsholmen ligger Kristinebergs badbryggor eller Hornsbergsstrands badbryggor, där vi brukar gå ner och bada eller ta ett kvällsdopp.

Badbryggorna

Vår äldsta son gillar mest att bada i sjön och hoppa ifrån bryggorna. Ännu hellre klättra så högt som möjligt och hoppa.

Magisk solnedgång

Nere vid vattnet i Hornsberg och Kristineberg bjuds det även på en magiskt vacker solnedgång, när är det är sol. Bada eller ha picknick till denna vyn är verkligen det bästa med Stockholm sommartid.

Kristinebergs plaskdamm

Under sommarmånaderna är Kristinebergsstrands plaskdamm öppen. Den är främst avsedd för småbarn och har bara ett par decimeters djup.

Den ligger även väldigt fint beläget just vid vattnet på ena delen av Kungsholmen.

Lekpark

Precis bredvid plaskdammen ligger även en rolig lekpark. Här finns gungor, rutschkana, klätterställning och ett roligt tåg att leka på.

Trevligt picknick ställe

Det finns en stor gräsmatta precis bredvid plaskdammen, lekparken och badbryggorna, där det är trevligt att ha picknick.

Hitta hit

Man kan ta buss 50 ner till Hornsbergs strand. Annars är närmsta T- bana Kristineberg och sedan ca 5-10 minuters promenad ner till vattnet.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *