6 härliga spaanläggningar i Stockholm

Bilden är från Pool Club by Selma City Spa.

Är det något som jag älskar, så är det ju att resa och att gå på spa. Under den stundade våren när det har varit reseförbud och covid-19 har jag tagit reda på mer om vilka härliga spaanläggningar och spahotell, som finns om i vår vackra huvudstad.  Man kan åka ut till Nacka och gå på spa ute på fridfulla Yasuragi  eller koppla av på Selma City Spa mitt i innerstaden med utsikt över vackra Kungsholmen. Här bjuder jag på ett urval av härliga spaanläggningar i Stockholm med omnejd.

1. Pool Club by Selma City Spa på Clarion Sign

Känslan av Purobeach finner man mitt i Stockholm på åttonde våningen av Clarion Hotel Sign. Här kan man maxa våren och sommaren på Pool Club by Selma City Spa.

Varför inte ta med vännerna och njut av varma vindar och sköna poolbad och blicka ut över Kungsholmen. Här får man en lite mer semesterkänsla med palmer, solbäddar och toner av semester från högtalarna när solen skiner. Kanske kan detta bli sommarens härligaste häng i år. Här finns även en torrbastu, ett härligt relaxrum med vaggande vilstolar och ett stort urval av spabehandlingar att välja på. Precis bredvid ligger deras mysiga poolbar där man kan njuta va både mat och dryck i en härlig miljö.

Adress: Clarion Sign, Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm

2. Vana Spa

Vana Spa är det senaste spa tillskottet i Stockholm. Det är även ett av Stockholms största spa- och träningsanläggningar, med pool, jacuzzi, ång- och torrbastu, aromarum, behandlingar för ansikte och kropp, spa-lounge med öppen spis, 300 kvm gym med konditionsmaskiner, personlig träning och holistiska produkter signerade Kerstin Florian. På totalt 1500 kvadratmeter får medlemmar, hotellgäster och andra besökare möjlighet att ladda batterierna och träna på ett modernt gym där du har möjlighet att boka personlig träning, signaturbehandlingar eller bara njuta i spa-loungen framför brasan.

Adress: Elite Palace Hotel, S:t Eriksgatan 115, Stockholm

3. Sturebadet Elite Marina Tower

Sturebadet Marina Tower är ett spa som erbjuder ett unikt Turkiskt Hamam, bastu, jacuzzi och en härlig pool. De har även en medlemsklubb med gym och personlig träning med ett begränsat antal platser. På Sturebadet Marina Tower kan man som gäst varva ner och få en avkopplande avslutning på din dag. Denna härliga spaanläggningen Sturebadet Marina Tower är fint belägen i vackra Saltsjöqvarn som ligger fint precis vid vattnet.

Adress: Elite Hotel Marina Tower, Saltsjöqvarns kaj 25

4. Yasursgi – en destination för återhämtning och ny energi

Bland träd och terräng gömmer sig Yasuragi som är det japanska spahotellet, bara 20 minuter från Stockholm city. Hit kommer man för att få återhämtning i japansk stil och glömma bort omvärlden för ett tag. Upplev den japanska badkulturen och känslan av att verkligen släppa taget och andas ut. Här kliver man ned i de varma källorna ute under tallarna eller njuter i kolsyrebadet, tar en lur i sovbastun eller låter kroppen bli mjuk i ångsaltbastun.

Under två veckor i sommar, ( 21-28 juni )samt 3-9 augusti, kan man även ta med barnen, oavsett ålder till det som kallas Yasuragi Kids. Då anpassas konceptet till hela familjen. Yasuragi Kids handlar om att vara tillsammans och uppleva avkoppling, närhet och skratt utan mobiler och skärmar.

Adress: Hamndalsvägen 6, Saltsjö-Boo

5. The Nest Spa på Scandic Downtown Camper

På översta våningen av Scandic Downtown Camper med slående utsikt över Stockholms takåsar ligger deras magiska spa- och wellnessavdelning The Nest.

”The Nest ” – fågelboet som är en stor rymlig bastu som är härlig att slappna av i.  Runt omkring Bastun finns flera härliga stolar att slå sig ner och koppla av i, eller så kan man sitta i fönstrens och blicka ut över takåsarna över Stockholm Utomhus har de en stor varm pool där man hänga och njuta ytterligare över en magisk vy över Stockholm. Närmast ser man slottet i gamla stan och sedan ser man bort mot söders höjder och även Riddarfjärden.

Adress: Scandic Downtown Camper, Brunkebergstorg 9, Stockholm

6. Sparadiset

Sparadiset är ett populärt dagspa som finns på flera ställen i Stockholm. Man hittar Sparadiset på Kungsholmen, Östermalm, Södermalm, Gamla Stan och ute på Värmdö. Här erbjuder de ett stort urval av olika sorters behandlingar. Alltifrån olika sorters ansiktsbehandlingar, massage och floating.  På Östermalm och Södermalm har de även privata spaavdelningar med bubbelpool och på Kungsholmen finns deras populära Infraröda Bastu som man kan boka helt privat för bara sitt sällskap! De bjuder alltid på ett härligt fruktfat med färsk frukt och vill man ta med sig lite vin eller mousserande går det alldeles utmärkt.

Har du tips på andra spaanläggningar i Stockholm eller i Sverige som man absolut inte får missa?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *