God mat på Blique by Nobis Gården

Nu i sommar presenterar Blique by Nobis Gården, ett helt nytt utomhuskoncept för alla som har tröttnat på att sitta inne. Här samsas grönskande växter och ljusslingor med väldoftande streetfood, somriga cocktails och riktigt skön musik.

Här kan man drömma sig bort till världens alls hörn då de serverar streetfood från grillen. Menyn är inspirerad av minnesvärda rätter som kökschef Daniel Guest och hans medarbetare själva ätit på matmarknader runt om i världen. Tanken var att skapa en meny som känns inbjudande, rolig och framförallt, smakar riktigt gott. Här serveras rätter som Japanese Steak Chimichanga, Vegetarisk Tostada med pulled jack fruit och Kycklingburgare med cajun och sriracha. En riktigt trevlig och inspirerande sommar meny. Jag och en väninna åt en riktigt god lunch här en solig dag i juli. Vi hade inte setts på länge och vi passade på att fira mig lite extra dagen till ära och hon hade med sig presenter. Så vi lyxade till och med till det med en god tre rätters också.

Förrätt

Till förrätt delade vi på en charkbricka med massa goda charkuterier. Eftersom solen strålade och min väninna tyckte att vi skulle fira ordentligt, så fick det bli en vinlunch. Vi drack ett riktigt gott rosé vin från Österrike som svalkade gott i solskenet.

Varmrätter

 

Till varmrätt åt vi en Blique Asian fisk och skaldjur med lax, torsk, räkor, musslor, citrongräs, kokosmjölk och koriander. Det var verkligen riktigt bra smakkombinationer och var så gott.

 

Dessert

De hade bara en dessert att välja mellan, men den kunde inte bli somrigare och trevligare. Flan med grädde och jordgubbar. En perfekt avslutning på denna vinlunchen.

Blique by Nobis takbar Arc Rooftop

För ganska precis ett år sedan var jag och en vännina på Arc Rooftop som är deras takbar. Ett hett tips är att ta en drink här innan eller efter maten och njuta av en vacker utsikt över Stockholm. Man får verkligen en fin panoramavy över stan.

 

Hitta hit

Gävlegatan 18, Stockholm

Närmaste T-bana är St Eriksplan, grön linje. Alt bussar till St Eriksplan.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *