Nynäs havsbad – Ett mysigt spa hotell i Nynäshamn

Nynäs Havsbad – en knapp timme från Stockholm City

Nynäs Havsbad är verkligen ett härligt boende som erbjuder kulinariska upplevelser och en inbjudande spa- och relaxavdelning på klipporna vid havet. Stillheten och den fria havshorisonten är det som gör det unika läget till en alldeles speciell upplevelse.

En relaxavdelning vid havet

Havet, himlen, klipporna och ljuset förvandlar varje år Nynäs Havsbad till fyra särpräglade upplevelser, och  var och en med sin egen tjusning.  En vistelse hos på Nynäs Havsbad blir lika minnesvärd sommar som vinter, höst eller vår.

Avkopplande Spaweekend

En solig dag i början av juli åkte min mamma och min yngsta son hit för att gå på spa och för att upptäcka Nynäshamn. Det blev verkligen en avkopplande spaweekend för oss alla tre. Yngsta sonen var väldigt glad att få vara med på spa och älskade att bada i de varma poolerna. Ute på bryggan finner du man en varm sittpool och bastuhuset med 3 olika bastun – ångbastu, vedeldad och en härlig lågtempererad bastu med milslång utsikt över horisonten. Här kan du sitta och bara njuta av havet och naturen. De hade även många solstolar som man satt riktigt bekvämt i och kunde sola eller bara sitta och läsa eller kanske njuta av en god drink.

Spa för barn

Under veckorna från måndag – fredag tillåts barn under 15 år som bor på hotellet i deras bad och spaavdelning i målsmans sällskap ankomstdagen kl.13.00-16.00.  Även dagen efter 9-10.30 under sommaren. Övriga tider gäller 15 års gräns i bad- och spaavdelningen. Vi var på spaavdelningen ca 14-16 den dagen vi ankom till hotellet och det var väldigt lugnt och lite folk.
Även inomhuspoolen var varm och man kunde välja om man ville ha bubblor på eller inte.

Bastus med havsutsikt

Det var riktigt avkopplande att sitta i bastun att njuta av denna härliga utsikt. Det optimala är väl egentligen att ta ett dopp i havet för att sedan gå in och värma sig i bastun. Dock tyckte jag att det 16 grader varma havet var alldeles för kallt för mig och jag njöt i bastun ändå. Om man önskar har de även ett urval av spabehandlingar, men det rekommenderas att boka dem i förväg, då de är väldigt populärt.

Standardrum Badhotellet

Vi bodde i ett vanligt standard dubbelrum som låg i Badhotellet och ligger mot tallskogen. Rummet var ett väldigt enkelt rum med en modern marin prägel och var utrustat med  TV, minibar, safety box, trådlöst internet samt strykbräda. De hade även finare och lyxigare rum med både havsutsikt och balkong, om man hellre vill bo lyxigare.

Promenadstigar

Runt omkring Nynäs Havsbad fanns en mysig promenadstig, som man kunde gå längs vattnet. Jag tog en rofylld promenad på kvällskvisten i min ensamhet och njöt av den vackra solnedgången och strosade till vågornas brus.

Frukost

Frukosten serverades från klockan åtta på morgonen när vi var där. Det var både bordsservering och en liten mindre buffé, där det mesta var inplastat. Till bordet kom de med er brödfat och en tallrik med kalla pålägg och grönsaker. Sedan kunde man själv ta en tallrik med varma rätter och yoghurt, flingor och bär som var inplastat. Även juicer och kaffe / the fick man hämta själv.

Hitta hit

Nynäs Havsbad Oskarsgatan 9, Nynäshamn Från Stockholm City kan man åka pendeltåg till Nynäshamn, sen är det ca 15 minuters promenad från Nynäshamns station ill Nynäs Havsbad.

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.