Lasse Majaparken eller Vallebyparken – en rolig lekpark i Skogås

För drygt ett år sedan invigdes den relativt nya Lasse Majalekparken i Härbreparken i Skogås.
Det är den fiktiva småstaden Valleby,  där Lasse Majas detektivbyrå löser mysterier.

Lasse Majas Detektivbyrå

Lasse Majas detektivbyrå böckerna och filmerna har varit populära under några år här hemma. Jag har dock inte börjat att läsa dem för den yngsta sonen. Men han älskade ändå lekparken som vi besökte en mulen sommardag. Det fanns verkligen så mycket roligt att göra i lekparken.

Hotell med rutschekana

Lekplatsen är som Valleby i minatyr som man läser om i sagorna. Här hittar man bland annat optiker, hotell, bageri, polisstation med fängelse, glasskiosk, zoo, korvkiosk, guldaffär, tält, bil med husvagn och mycket annat roligt.  Alla hus och miljöer går att gå in  och leka i och på vissa ställen man även klättra runt i.

Polishus med fängelse och handbojor

Det finns verkligen så många fina detaljer i de små husen. Exempel i fängelset hittade man både handbojor och nycklar, men allt sitter fast, så man får låtsas leka med det. I bageriet kan man leka med kassaapparaten och att man serverar bakelser, liksom i korvkiosken kan man leka att man tar upp korvarna och har på senap och ketchup. Det är verkligen en riktigt välplanerad och fin lekplats.

 

Ta med matsäck om du tänkt hänga här några timmar. Det fanns ingen affären eller café så långt jag kunde se. Men några bänkar att slå sig ner på.

Det finns ”bajamajor” om man behöver gå på toaletten.

Hitta hit

Adressen till parken är Storvretsvägen 44 i Skogås. Men vi tyckte lekparken var svår att hitta, då den låg inne i ett bostadsområde. Liksom bakom en huvudväg, så man såg den inte på något sätt från någon gata. Men slår man in adressen, så hittar man rätt. Buss går även i närheten av lekparken. 

Tips på andra roliga lekparker

Andra roliga temalekparker som vi har varit i är Mulle Meck lekparken i Järvastaden, Lilla Kvarnholmen lekparken på Kvarnholmen och Fruktlekparken i Liljeholmen.

 

Har du tips på några andra roliga lekparker som man måste besöka?

Spana också in

2 kommentarer

  1. Vilken fin park! Älskar den här typen av temalekplatser. Tyvärr är nog min son lite för stor nu men jag kanske måste åka dit ändå bara för att vi gillar Lasse-Maja-böckerna. 🙂

  2. I Trollhättan har man ”macken” och ”skrotnisses” lekplats med gångavstånd från varandra. Rekommenderas. På macken tog de iaf gör något åt sen fram elbilar som var en fick köra. Och vi vuxna kan njuta av härliga citat som spelad upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *