Drömresan till Österrike och Alperna

Vandringsresa till Bad Gastein

För exakt ett år sedan gjorde jag en av mitt livs bästa resor. Jag tog med mig min yngsta son, då 3 år på en vandringsresa till Bad Gastein.

Fina minnen dyker upp i mitt flöde nu varje dag. Det var verkligen en drömresa.

Österrikiska Alperna Sommartid

Det var verkligen en upplevelse att få uppleva de österrikiska Alperna sommartid.

Jag älskar dessutom att röra på mig och även involvera mina barn i en aktiv livsstil. Österrike sommartid var så vackert. Bara det där att få andas alpluft och njuta av lugnet och vacker miljö var helt magiskt. Och röra på sig hela dagarna och sedan njuta av god mat. Dem ultimata kombinationen om ni frågar mig,

Tre olika vandringsleder

Flera av bilderna är tagna av Amanda Matti från Explorelittlemore.se

Under vår vandrings vistelse i Bad Gastein vandrade vi på eller vid tre olika områden.

Stubnerkogel

Första dagen tog jag och sonen linbanan upp på Stubnerkogel som ligget 2 251 meter över havet i Bad Gastein. Här vandrade vi omkring både uppe på toppen och vid mittensektionen. Vi gick liksom inte hela vägen upp eller ner, utan anpassade vandringen vad som passade oss bäst. Jag hade även med hans barnvagn och vi gick på leder där det fungerade med barnvagnen.

Utsikt från Stubnerkogel.

Schlossalm

Andra dagen vandrade jag själv med en grupp på Schlossalm i Bad Hofgastein. Det berget ligger på 2 066 m ö h. Där tog vi också linbanan upp på toppen först och gick en vandringsturer och tittade mycket på fina alpblommor och njöt av miljön. Därefter åkte vi ner till mittstationen och gick ytterligare en runda och åt lunch på en trevlig hutte.

Sportgastein

Tredje dagen vandrade vi runt i Sportgastein dalen och njöt ännu mer av den härliga atmosfären. Åt lunch på en mysig restaurang och bara njöt. Livet i alperna är enkelt, skönt och avkopplande.

Hur fungerade detta med barn?

Många rynkade på näsan och undrade hur jag kunde resa ensam med min 3 åriga son på en vandringsresa. Men jag anpassade dagarna efter honom. Man har ju en levande väckarklocka när man reser med barn. Så för oss var det inga problem att vara pigga och fräscha vid 9 snåret. Så vi var alltid på gång på vandringslederna kring 9 tiden. Min son älskade även att kunna springa runt fritt, titta på djuren och häftiga berg och stup.

Vi reste med STS Alpresor, som även hade ett litet program för barnen. Så en dag fick han åka på en utflykt till en bondgård med dem och jag vandrade själv i en grupp.

Gillar man att röra på sig och uppleva världen med sitt barn, så är detta ett fint alternativ. (I rådande tider rekommenderar jag starkt att invänta tills man får resa och covid-19 lagt sig).

Vi träffade även en annan familj, med ett barn i samma ålder som min son lekte med varje dag.

Hur gulligt var inte detta då. Dessa två hade ju också en oförglömlig resa tillsammans.

Bo Hotel Eden Rock

Vi bodde på mysiga Hotel Eden Rock mitt i Bad Gastein. Det var ett nyrenoverat trevligt hotell mitt i byn. När man vaknade hade man magisk utsikt över byn och alptopparna.

Res hit

Förra sommaren reste vi med ett lågprisbolag ner till Salzburg via Tyskland. Men sedan reste vi hem med direktflyg. Från Salzburg tar det sedan ca 1 h med buss / taxi till Bad Gastein.

Har du andra tips på fina vandringar i Österrike? Eller övriga Alperna?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *