Gålö Havsbad – Ett trevligt bad utanför Stockholm

Härlig gräsmatta och sandstrand

På Gålö havsbad är en härlig strand och gräsmatta som är perfekt att åka till för att bada eller njuta av det härliga sommar vädret. Gålö Havsbad är den till ytan största turistanläggningen i hela Mälardalen. Här finns både fina stränder, vandrarhem, camping, närmare hundra husvagnsplatser, 30 000 gästnätter och en miljon besökare varje år. Här finns  även skärgårdskrog, bar och bastu och äventyrsgolf.  Sandstranden är skärgårdens längsta, fina badklippor ligger lättåtkomliga, sju vandringsleder slingrar sig genom naturreservatets jordbruks- och kulturlandskap, utmed stränder och upp till bergets högsta topp.

Ett riktigt härligt stället med andra ord. Vi besökte Gålö Havsbad en härlig men blåsig sommardag. Dock var jag lite besviken på att det var grovkornig sandstrand.

Populär Kite Surfing Ställe

Det är även ett väldigt populärt stället för Kite Surfing. Hela strandkanten var fylld av Kite Surfare. Mina barn älskade att sitta och titta på dem. Det var verkligen roande och se på deras konster och när de ramlade.

Picknick på stranden

Vi hade med oss picknick till stranden och satt och åt och spanade på kite surfarna och solade.

Hitta hit:

Skälåkersvägen 11 i  Haninge

Gålö Havsbad ligger ca 3,5 mil söder om Stockholm City.

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *