Räkkryssning i Stockholms skärgård

Ett väldigt trevligt sätt att få en lyckad kväll på är att ta med sig väninnorna på en Räkkryssning i Stockholms skärgård.  God mat och dryck, härlig utsikt och många goda skratt.

En solig kväll i juni mötte jag upp två väninnor vid Nybrokajen och steg ombord på M/S Strömma Kanal.

Räkfrossa med goda tillbehör

De erbjuder räkfrossa ombord på fartyget, på en 3 timmars tur med räkor och äkta skärgårdskänsla. Det är verkligen  en oslagbar räkkryssning. Vid bordet dukas det upp en generös skål med miljömärkta räkor och klassiska tillbehör som såser, bröd och vispat Västerbottensmör. När skålen är tom, kommer det in en ny! I priset, som är 395 kr ingår kryssningen i skärgården, välkomstdrink samt räkor med tillbehör. Både prisvärt, gott och riktigt trevligt. Sedan tillkommer dryck till räkorna och under kvällen. Vi delade på en flaska mousserande vin, fartygets vin som kostade 395 kr per flaska.

 

Vaxholm kastellet

Under turen puttrar man omkring i Stockholms inre skärgård och gör ett stopp vid Vaxholms kastell. Där har man möjlighet att kliva av båten och strosa omkring en stund. Vi spanade in den vackra solnedgången som låg så fint i Vaxholm.

Vacker solnedgång

På vägen tillbaka från Vaxholm kunde vi även njuta av solnedgången från vårt fönsterbord. Eller om man ville gå upp på däck och sitta utomhus och se på den.

Goda desserter

På vägen tillbaka från Vaxholm får man även möjligheten att beställa kaffe/ the och desserter, vilket inte ingår i priset. Men det lät så gott med både vaniljpanacotta med syrlig passionfruktscoulis och fartygets äppelpaj med vaniljgrädde, så vi beställde en av varje och delade på. Det var alldeles lagom.

Boka online

Räkfrossan bör bokas online för att vara säker att få en plats. Kryssningen går onsdagar-lördagar från 9 juni i sommar. Den går ifrån Nybrokajen, kajplats 10.

 

Har du tips på andra härliga sommarutflykter så får du gärna tipsa mig. Jag kommer att tillbringa större delen av sommaren i Stockholm, så jag tar tacksamt emot tips. 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *