Sommarkalas, studentfirande, skolavslutning och sommarlov

Äntligen är det sommar på riktigt och sommarlov. Senaste veckorna har varit fyllda med barnkalas, studentfirande och skolavslutning. Det låg mycket planering bakom kalasen, men sedan bara flög de förbi.

Det blev en konstig och ovanlig vår i och med Corona pandemin. Något som jag inte skrivit om tidigare är att jag faktiskt själv också jobbat lite extra som lärare senaste månaderna. Jag har undervisat i alla möjliga ämnen. Alltifrån SO till tyska och hemkunskap. I måndags kändes det nästan som jag också gick på sommarlov, eftersom det var sista lektionerna för denna terminen.

Picknick på Lilla Essingen

Sonen hade skolavslutning i tisdags och fick sommarlov. En ovanlig sådan när man inte fick vara med. Men klassen styrde upp en utomhus picknick på Lilla Essingen tillsammans. Nu väntar ett långt sommarlov och sedan ny skola och mellanstadiet i höst. Det känns stort. Lilla Essingen är verkligen super mysigt och kan starkt rekommenderas för ett besök i sommar.

Studentfirande

I veckan var vi även bjudna på två studentfirande. Ett som vi tyvärr fick förhinder till. Men måndags kvällen blev en fin solig kväll för studentfirande i Täby av barnens tremänning E. De hade bland annat ett gulligt crêperie i trädgården där man fick beställa sina crêpes. Så gulligt och gott.

Kalas x 2 på en vecka

Veckan innan körde vi kalas vecka för våra killar. Ett 4 årskalas och ett 10 årskalas inom loppet av en vecka. Dock fördelat på två helger. Det är alltid skoj med kalas, men mycket planering och inköp. Båda barnen fick även ha utomhus kalas i år. Inte ens regnet hindrade oss för att grilla och spela brännboll,

Sommarlovet är i full gång. Och drogs igång i veckan med fotbollsskola för äldsta sonen.

Nu planerar vi några helg utflykter innan vi tar semester och ledigt allihopa.

Vad har du för planer i sommar?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *