Kyrksjölötens Naturreservat – vid Kyrksjön i Bromma

Tidigt i våras, innan träden stod i knopp och var gröna, var vi och hälsade på Diana som bor i Norra Ängby i Bromma. Då tog hon med oss på hennes morgonrunda, som brukar gå runt Kyrksjön. Det var nästan så att det kändes lite “sagoaktigt” när vi promenerade  in i reservatet genom den lilla blomstertunneln. Dock är det förmodligen mycket finare nu när det är grönt och fint ute, än tidigare i våras.

Kyrksjölötens naturreservat ligger  precis runt Kyrksjön i Bromma, som tillhör Stockholms kommun. Här finns massor av fåglar och gott om groddjur, och man kan promenera på fina stigar och även träspångar runt omkring naturen.

Kyrksjön

Kyrksjön är riktigt mysig att promenera runt oavsett årstid skulle jag säga. Detta var en vårdag i mars och hur härligt som helst att promenera omkring i naturen.

Mitt i Kyrksjölötens naturreservat ligger Kyrksjön. Vattnet i sjön är klart och där det är som djupast är det runt två meter.

Fina skyddade fåglar

 

En del av Kyrksjölötens naturreservat är skyddat som ett så kallat Natura 2000-område. Det betyder att det är  ett nätverk inom EU som verkar för att skydda och bevara den biologiska mångfalden. Här finns det gott om fåglar i reservatet. De fåglarna som man kan se om man har tur är  skyddsvärda fåglar som fiskgjuse, häger, duvhök, stenknäck, spillkråka, mindre hackspett och svarthakedopping. Men vi såg bara svanar och änder, som vi även stannade till och matade vid en av bryggorna.

 

Hitta hit:

Vi tog tunnelbanans gröna linje till Åkeshov och promenerade därifrån till naturreservatet.

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *