Trosa Stadshotell och Spa

I den charmiga skärgårdsidyllen Trosa är minst lika charmiga Trosa Stadshotell och Spa beläget, som ligger ett stenkast från Trosaån och torget.

Här erbjuder de mysiga och personligt inredda rum och sviter, god mat och dryck i 150 år gamla matsalar eller i en modern bistro, samt en stor glädje och serviceanda hos personalen. Det fick vi verkligen märka av när jag och Diana spenderade nästan ett dygn på det trevliga stadshotellet nyligen.

Rummen

Alla rum är personligt inredda med olika tapeter, inredning som passar in och sköna sängar. Vi njöt i ett fint och fräscht stort rum (216) och blev förtjusta i tapeten som fick oss att längta efter palmerna. Men i dessa tider var vi helt klart nöjda med palmer på tapeterna.

Sparelax

Stadshotellets spa består på av en mysig reception med butik där de kan erbjuda olika sorters skönhetsvård och i spat ett härligt urval av spabehandlingar.

I sparelaxen en trappa ner hittar man ett aromarum, varm källa, torr- och ångbastu med tillhörande isvattenhink och en lounge samt flera behandlingsrum.

Stor varm källa och flera bastus

När man checkar in i deras sparelax rekommenderar de att man börjar i aromarummet, det svalaste avslappningsrummet. Här inne låter man sinnen och kroppen vila. Mosaikbänken är uppvärmd till 35 grader och luften som man andas är fylld av härliga dofter från aromaolja. I duscharna hittar man lyxiga hår- och kroppsprodukter från Kerstin Florian.
Önskar man sedan mer värme fortsätter man att njuta i den varma källan som är 38 grader, ångbastun 45 grader  eller torrbastun 80 grader. Utanför bastun finns, för den vågade, en kallvattenhink. Dra i snöret och låt dig svalkas jag gjorde det inte…. men är helt övertygad att någon av er skulle gilla det.

Hotellets mysiga restaurang

Restaurangen är relativt stor på Trosa Stadshotell & Spa och den har blivit en naturlig samlingsplats för Trosaborna både till vardag som fest. De erbjuder mycket lokalt  på derras meny som vilt t ex; hjort, vildsvin, änder mm. Deras  förhoppning  är att dessa ambitioner märks i deras matsalar, såväl den klassiska matsalen med sina vita fina dukar där det serverats måltider sedan 1867 samt deras moderna bistro som byggdes 2008.

Vi fick ett mysigt bord vid fönstret i deras klassiska matsal med en vacker dukning.

Utsökt räksallad

Diana åt deras oxfilé med tillbehör och jag åt deras stora räksallad med 200 gram färska räkor som var riktigt god. Det var fantastisk service också.

Första utomhus frukosten i solen

På morgonen tog vi ett bord utomhus i solen när vi åt frukost. De hade en fräsch frukost med lite av varje. Våra favoriter blev deras hemmagjorda fröknäcke med pålägg och deras hemmagjorda granola med vaniljyoghurt. Sedan var det extra lyxigt med ingefärashots. Förhoppningsvis håller vi oss friska länge efter detta avkopplande och energigivande dygnet.

Hitta hit

Trosa Stadshotell & Spa, Västra Långgatan 19, Trosa

Det ligger knappt 1h från Stockholm City. Från Liljeholmen i Stockholm går det dagligen bussar till Trosa som tar ca 1h.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *