Mysig picknick i Tantolunden och lek Drakenbergsparken

Sommaren kom verkligen med storm igår. Det blev strålande sol och varmt, på riktigt. Alldeles underbart. Lagom till förskolan var stängd ett par dagar och en väninna vecka innan hade föreslagit lek utomhus och picknick.

Vi lyckades nog pricka in maj månads varmaste dag och var överlyckliga över det. Söder är nog den delen av Stockholm som jag är sämst på och har bestämt mig för att utforska mer.

Vi begav oss till Tantolunden som är en Stockholms största parker. Den ligger trevligt precis nere vid Årstaviken.

 

Mysig picknick

Vi lade upp våra filtar och tog fram både lunch och fika och njöt i solskenet.

En riktigt härlig dag. Och vi var långt ifrån ensamma i Tantolunden. Det myllrade av människor, men gick ändå att hålla social distans.

Drakenbergsparken

Före och efter vår picknick besökte vi Drakenbergsparken, som för oss är en ny lekpark. Det var första gången vi var där, men absolut inte sista. Barnen hade verkligen super roligt.

I parkleken finns det bland annat klätterställningar, gungor, rutschkanor, studsmattor och bollplaner. I mitten av lekplatsen finns en stor drake som barnen kan klättra på och som under sommarmånaderna även sprutar vatten. Det blev verkligen dagens höjdpunkt och även skönt att svalka sig i sommar värmen. För de yngre barnen finns ett litet inhägnat område med sandlåda, lekhus och rutschkana.

Hitta hit

Tantolunden ligger i närheten  av vattnet och har gång avstånd från både Hornstull och Zinkensdamm på söder i Stockholm. Drakenbergsparken ligger lite längre upp.

 

 

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *