Yasuragi- En perfekt staycation för återhämtning

Drömmen om Japan

Drömma om Japan, lär jag nog få göra ett bra tag till. Men att bli inspirerad av Japan och dess influenser kan man göra bara 20 minuter från Stockholm city.

Bland träd och terräng gömmer sig Yasuragi som är det japanska spahotellet.  Hit kommer man för att få återhämtning i japansk stil och glömma bort omvärlden för ett tag. Upplever den japanska badkulturen och känslan av att verkligen släppa taget och andas ut. Här kliver man ned i de varma källorna ute under tallarna eller njuter i kolsyrebadet, tar en lur i sovbastun eller låter kroppen bli mjuk i ångsaltbastun. Här kopplar man verkligen av på riktigt.

1970 köpte LO mark på Hasseludden, och den japanske arkitekten Yoji Kasajima fick uppdraget att rita anläggningen.

Min väninna Diana och jag njöt av en härlig staycation och hade ett riktigt avkopplande dygn på Yasuragi och sov helt ostört.

 

Junior svit

Yasuragi har 191 hotellrum med 422 bäddar i japaninspirerad stil. Den enkla estetiken är tänkt att inbjuda till ett inre lugn. Alla rum har utsikt över Höggarnsfjärden och Stockholms inlopp.

Vi blev  uppgraderade till en fin juniorsvit dagen till ära. Deras juniorsviter är individuellt inredda och har dubbelsäng. Rummen har utsikt över Stockholms skärgård och några har balkong. Inredningen har vackra träslag som harmonierar med textilier och dekorationer tydligt inspirerade från Japan. I badrummet finns japanskt badkar och tvagningsplatser. Ett perfekt rum när ni vill uppleva japansk tvagning i avskildhet

Badkar med utsikt

I badrummet finns japanskt badkar och tvagningsplatser. Ett perfekt rum när man hellre vill uppleva japansk tvagning i avskildhet. Vi startade dagen med ett varmt bad i det stora japanska badkaret och njöt av den härliga utsikten från badkaret.

 

Stor terrass med fin utsikt

Till vår junior svit hade vi en relativt stor terrass. Det var bara synd att det regnade ena dagen, så vi kunde inte utnyttja den så mycket. Men det var härligt att gå ut och insupa den härliga skärgårdsluften på morgonkvisten.

 

Njutningen att gå omkring i en Yuakata hela vistelsen

Det bästa med hela vistelsen är faktiskt att man  får en yukata (japansk bomullsrock), badkläder och tofflor när man checkar in. Så när man ankommer sitt rum hänger man av sig alla privata kläder och sätter på sig badkläderna och yuakatan och sedan går man runt i den hela vistelsen. Det är så skönt att slippa tänka på vad man ska ha på sig för kläder till middag eller frukosten. Det är också väldigt bekvämt och mysigt att gå omkring i den. Badkläderna får man behålla, medan yukata och tofflor är till låns.

Tre rättersmiddag på Yasuragi

Vår goda förrätt Yasuragi Tempura Roll med kyckling, vårlök och chilimajonnäs. 

Vi åt middag på deras a la carte restaurang, som ligger i anslutning till den stora takterrassen med milsvid utsikt över Stockholms inlopp. Här serverar de mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck.

Förrätten ser ni på bilden ovan. Sedan åt vi en bakad röding med rädisa, kålrabbi och spenat samt smörad dashibuljong med ramslök som var riktigt god. Till dessert blev det en Chokladterrin med blodapelsinsorbet och kola. Riktigt goda smakkombinationer.

När man bokar boende på Yauragi ingår en 3-rätters a la carte meny och man fick välja bland flera olika rätter. Sedan får man naturligtvis lägga till för den drycken man önskar till maten.

 

Japanska badet

Det bästa med det japanska badet tyckte jag var att sitta  i de varma källorna ute under tallarna eller att sitta inne  i kolsyrebadet (som en bubbelpool). På kvällen var det även skönt att varva ner  i sovbastun. Man hade även möjlighet att få skrubba sig med epsonsalt och sedan låta kroppen bli  varm och mjuk i ångsaltbastun. Japanska badet var öppet 9-21, så vi han njuta av det båda dagarna.

Digital paus

Det bästa med Yasuragi är kanske behandlingen Digital Paus, som ger kroppen ny energi och ger avslappning till de muskler man dagligen använder i den digitala världen. Det här med digital paus är någonting som sträcker sig vidare på Yasuragi. Hela det japanska badet och loungerna är nämligen helt skärmfria. Man får inte ta med sig sin skärm in på det japanska badet, för att uppnå maximal avslappning. Därmed kan man heller inte ta några bilder inne på det japanska badet.

Frukostbuffé

De serverade både en mindre frukostbuffé där man hade möjlighet att ta inplastade tallrikar med olika sorters pålägg, bröd, yoghurt, fruktsallad,  juice och kaffe. Sedan hade de en mindre a la carte meny med varma rätter som man kunde beställa. Anpassningar var efter rådande situation (maj 2020).

 

Yasuragi Kids

Under två veckor i sommar, 21-28 juni samt 3-9 augusti, kan man även ta med barnen, oavsett ålder till det som kallas Yasuragi Kids. Då anpassas konceptet till hela familjen. Yasuragi Kids handlar om att vara tillsammans och uppleva avkoppling, närhet och skratt utan mobiler och skärmar. Vi har besökt Yasuragi Kids för länge sedan och det uppskattades väldigt mycket av min son.

Spa paket

Man kan välja olika paket när man är här. De har både dag och kvällspaket i olika prisklasser från 990 kr per person. Eller övernattningspaket från 1750 kr pp.

Hitta hit

Yasuragi, Hamndalsvägen 6, Saltsjö-Boo

Man kan åka buss 444 eller 471 från Slussen och sedan byta till buss 417 i Orminge. Det går även att åka båt dit.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *