SQ Bar och Restaurang på Elite Hotel Marina Tower

Precis intill vattnet på Elite Hotel Marina Tower i Nacka ligger den trevliga restaurangen SQ Bar och Restaurang. Jag och Diana avnjöt en eftermiddag på Sturebadet Marina Tower Spa och blev sedan hungriga. Så det blev ett självklart val att slå sig ner på deras restaurang efter några timmar på spa.

Vi fick en liten hörna av ett bord alldeles för oss själva med ett fin utsikt mot vattnet och ett par meter till närmaste bordsgranne. Det var både lugnt och trevligt.

Deras kök inspireras av det nordiska köket, med fokus på kvalitet, närodlat och hållbart. Kvällen till ära kunde de erbjuda barmeny men även en trerätters meny som vi tyckte lät väldigt god.

Förrätt

Eftersom vi både nyligen fyllt år så blev det naturligtvis ett glas champagne till fördrink. Till förrätt åt vi en varsin Toas Skagen med forellrom. Det var en super god skagenröra med syrad scharlottenlök och dillcréme.

Varmrätt

Till varmrätt blev det grillad oxfilé med kalvsky, pommes frites, bearnaisesås, vårgrönsaker och en sallad på tomat- och sötsyrlig lök.

Portionerna var som ni ser väldigt rikliga.

 

 

Dessert

Sedan åt vi en Créme Brulée med vanilj- och citron som serverades med flädermyltade hallon. En riktigt god blandning av både sött och syrligt.

Denna 3-rättermeny kostade 495 kr, vilket var väldigt prisvärt, då portionerna var riktigt stora.  Servicen var fantastiskt och vi blev serverade av en super gullig tjej.

De var även väldigt noggranna med att följa alla regler som gäller numera (april 2020).

Hitta hit

SQ Bar och Restaurang ligger på Elite Hotel Marina Tower.
Saltsjöqvarns kaj 25 i  Nacka

 

Har du några bra restaurang tips i Stockholms området? Önskar du tips på andra restauranger så har jag en kategori med restaurang tips

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *