Hågelbyparken och deras 4H-gård

Hågelbyparken är en levande folkpark och en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället. Vanligtvis arrangeras både stora och små evenemang och arrangemang året runt, men i dagens läge (april 2020) så är dessvärre det mesta inställt.

Man kan åka dit och göra en massa roliga aktiviteter ändå. Framför allt som passar barnfamiljer. Vi tog en dagsutflykt hit i helgen och njöt av solskenet, strosade omkring i parken och hade lite pick nick utanför själva herrgården på deras stora gräsmatta i solen.

 

Hågelby 4H gård

Hågelby 4H-gård är en liten stadsnära bondgård med många av de vanligaste lantbruksdjuren. Gården drivs av en ideell medlemsklubb med föreningsanställd personal som stöd och hjälp. Här får man komma nära djuren och lära sig mer om dessa.  4H står för  Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa. Varje dag klockan 9-16 kan man hälsa på djuren i deras hagar.

Fina djur

På Hågelby 4H-gård finns hästar, getter, får, katter, kaniner, höns och minigrisar. Min yngsta son älskar verkligen att titta på djur.

Rolig lekpark

I lekparken fanns klätterställningar, gungor, rutschkana, hästar och annat kul. De hade också ett roligt flygplan som barnen lekte i. Drömmen om att flyga snart igen dök ju naturligtvis upp hos både stora och små. Här finns även en regnbåge, ”Himlabågen”, som är formgiven och tillverkad av konstnären Lars Isacsson. Lars bodde med sin fru i Trädgårdsvillan här i parken (som ligger strax intill lekparken).

Ekorrstigen

De har  en rolig stig där som heter Ekorrstigen, som barnen gick. Det är en upptäckarstig för barn som gillar att springa, balansera och lösa klurigheter i naturen. Ekorrstigen hade precis öppnat för säsongen och var  uppdaterad med nya spännande utmaningar.

 

På Ekorrstigen kan barnen använda sina sinnen och balansera på stockar, hitta djur som gömt sig i träden, spela musik på djurens scen och hjälpa ekorrarna vid brandstationen. Längs stigen kan man läsa om de olika uppdragen, så det är bra att ha med sig en vuxen om man inte kan läsa. Det var riktigt roligt och lekfullt.
Den passar främst barn ca. 3-8 år.

Hitta hit

Det är lätt att ta sig till Hågelbyparken! Mitt i Botkyrka kommun, mellan Alby och Tumba.

 Hågelbyparken, Hågelbyvägen, 147 43 Tumba

Tipsandra utomhus utflykter i Stockholms området

Senaste helgerna har vi gjort många trevliga utflykter i Stockholms området.  Letar du tips på barnvänliga aktiviteter finner du det på länken.

Har du några tips på roliga utomhus aktiviteter?

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *