Hotel Gió – Ett nytt prisvärt boutique hotell i Solna

Ett stenkast ifrån mysiga Hagaparken i Solna ligger det nyöppnade boutique hotellet Giò. Det är ett trendigt hotell där  inredningen och möblerna är specialbyggda av designföretaget Spik Studios i Göteborg. De har  även har tagit fram koncept för flera andra kända boutique hotell i Sverige som  Steam Hotel, Hotel Frantz och Pigalle.

 

Mysig stylad lobby

När man kommer in i entrén möts man direkt av den fina trevliga receptionen och en mindre lobby i anslutning till baren och restaurangen. Här är det mysigt inrett och vi lockades direkt att slå oss ner och spela schack i lobbyn. Efter frukosten var det även trevligt att sitta och njuta av en kaffe här.

The Living Room

En bit ifrån deras reception ligger deras Living Room. Här finns flera soffgrupper och man får verkligen känslan av att slå sig ner i ett trevligt. Här kan man slå sig ner att ta en drink eller ett gott glas italienskt vin eller varför inte en kaffe. Eller bara läsa en bok eller en tidning och njuta av den härliga atmosfären.

 

Ljusa designade rum

Gió har 180 olika rum från 1-6 personer. Det är alltifrån vanliga dubbelrum till familjerum, studios och en svit. Vi bodde i ett vanligt dubbelrum med en skön dubbelsäng och en liten hörna med soffa och bord. Rummet var lagom stort för 2 personer och hade toalett med dusch, garderob, minibar och ett litet skrivbord.

God À la Carte frukost

I rådande tider (april 2020) är det bordsservering som gäller och de erbjöd en god à la carte frukost. Vi blev serverade både varma och kalla rätter. Det kom in en tallrik med köttbullar, prinskorv, bacon och ägg. Sedan en tallrik med kalla pålägg, grönsaker och frukt. Man fick även olika sorters juicer, smoothies och kaffe om man önskade.

Restaurang Mama Gio

På lördagskvällen avnjöt jag och min son en riktigt god middag på Mama Gió , som är deras egna restaurang med italienska influenser. Här kan man välja olika sorters rätter eller deras 4 rätters meny som jag åt för kvällen.

Gym

Nere i källaren hade de ett nytt fräscht gym med både fria vikter och konditionsmaskiner att träna på.

Hitta hit

Giò ligger på Råsundavägen 1, i direkt anslutning till Hagaparken, E4 från Arlanda och med
flygbuss direkt utanför huset. På ca tio minuters promenad når man såväl Solna station,
Mall of Scandinavia, Friends Arena, Karolinska institutet och Karolinska sjukhuset.

Prisvärt

Hotellet har ett fint öppningserbjudande och tar endast 300 kr / per person / natt i del i dubbelrum. I priset ingår även frukost. Så ett väldigt bra erbjudande som sträcker sig över sommaren. Så passa på att boka in en natt eller två och upptäck mer av Stockholm.  Här finner du en liten guide till  13 olika tips i Stockholm. 

Spana också in

1 kommentar

  1. Det här hotellet har jag kikat på och är så sugen på att testa. Så snart allt blir lite mer som vanligt igen ska jag nog ta och boka en natt där. Maten såg också väldigt god ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *