Restaurang Mama Giò på Hotel Giò i Solna

I helgen tog jag och min yngsta son oss iväg på en liten staycation på det nyöppnade Hotel Gió i Solna. Där åt vi även en riktigt god och trevlig middag på deras restaurang Mama Giò. 

På Mama Gió kan man njuta av både mat och dryck från det italienska köket,  eller varför inte slå sig ner i den trevliga baren eller i deras Living Room och ta en cocktail eller ett glas italienskt vin.

Förrätter

Till första förrätt blev det buffelmozarella med karamelliserad lök, picklad tomat, riven basilika, balsamico och brödsmulor. Det var verkligen lika gott som det såg ut.

Som andra förrätt åt jag en Ravioli med ricotta, salvia och smör. Riktigt goda smak kombinationer.

Varmrätt

Till varmrätt blev det Nattbakad kalv med prosciutto, salvia crust, tomat glaze som serverades med safftansris.

Dessert

Till dessert blev det en kula vaniljglass med portvinskokta körsbär och olivolja.

Till denna 4-rätters meny erbjöd de även ett trevligt vinpaket till. Men jag dricker inte så mycket vin, så jag nöjde mig med ett glas vitt vin som jag tyckte passade bra till. Men det är alltid trevligt med vinpaket när det erbjuds extra passande viner till varje rätt.

Allergivänlig mat

Min son är allergisk mot både mjölkprotein och ägg, men det var inga problem för honom att hitta något som han ville ha på menyn. Hans ville ha en hamburgertallrik med gluteinfritt bröd och pommes. Till maten serverade de även en jätte god foccacia som han också kunde äta med veganskt smör.

Hitta hit

Adress: Giò Råsundavägen 1, Solna

Öppettider

Måndag – fredag serverar de lunch 11.00 – 14.00. Se meny på deras hemsida.

Middag serveras  Måndag – Fredag 14.00 – 20.30 och på helgerna är restaurangen öppen 11-20.30 och de har alltid bordsservering eller take away.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *