Staycation på Clarion Hotel Sign i Stockholm

Nyligen checkade jag och en av mina väninnor in på Clarion Hotel Sign i Stockholm för en mysig staycation. Det var meningen att vi skulle vara tre tjejer som skulle ha ett mysigt tjejdygn, men en av tjejerna blev sjuk och i dessa tider, vill man ju verkligen inte ses om man har de minsta lilla symtom på en förskylning.

Skandinavisk design och arkitektur

Clarion Hotel Sign är designat av  arkitekten Gert Wingårdh, som är den Skandinaviska designen som bjuder på spännande intryck i form av konst, design och arkitektur. Hotellet är fint klätt i granit och glas som tillsammans skapar en reflektion av stadens pulserande kärna med den gröna parken utanför. När man kommer in på hotellet möts man av en smakfull kombination av material som trä, läder, sten, glaserad keramik och färgat glas. Tillsammans med inslag av grönska och lekande ljuskällor är det verkligen en speciell plats.  

Ljusa fina rum

 
Även hotellrummen går i den Skandinaviska designens tecken – här representeras världsberömda designers så som Arne Jacobsen, Bruno Mathsson, Alvar Aalto och Poul Wolther. Vårt dubbelrum var stort och fräscht med min utsikt ut emot Norra Bantorget och takåsarna över Stockholm. Sängarna var riktigt sköna och vi fick verkligen vår skönhetssömn och inga oljud från varken korridoren eller utifrån gatorna.

Frukost på rummet

I dagens läge ( april 2020) serverade de ingen frukostbuffé, utan man fick gå ner till frukost restaurangen och ta sin frukost påse och slå sig ner där nere utspritt eller välja att ta med påsen upp på rummet. Vi tyckte det var mysigast att ta med oss frukost påsen upp på rummet och sitta och njuta av den härliga utsikten från vårt rum också. Det var heller ingen dålig frukost påse. Man fick välja vad man vill ha för pålägg på sin smörgås, sedan fanns det yoghurti, frukt, juice och ägg i påsen. Sen fick vi även med oss en cappuccino upp på rummet.

Selma City Spa

Pool Club By Selma City Spa ligger uppe på  åttonde våningen av Clarion Hotel Sign. Här kan man även maxa våren och sommaren på Pool Club by Selma City Spa. Vi njöt en hel eftermiddag av deras varma utomhuspool med härlig utsikt över Kungsholmen och några rundor i torrbastun. Sedan blev det en liten paus i deras vindskyddande och varma Igloo med middag och en drink.

Rooftop Garden

På deras Rooftop Garden kan man njuta av goda drinkar eller även mat om man önskar. Mellan 16-19 varje dag har de Happy Hour och vi handlade vin och drinkar för ynka 65 kr glaset under vår eftermiddag där.    
 

Kitchen and Table Norrmalm

  I oktober var maken och jag och åt middag på deras restaurang Kitchen and Table Norrmalm. Då åt vi en tre rätters middag och alla rätter var varierande och väldigt smakrika. Maten är nämligen influerad av New Yorks stadsodlingar tillsammans med nordiskt jordbruk och allt detta får man avnjuta på  restaurangen  i hjärtat av Stockholm. Deras rätter har unika smaker skapade av lokala ekologiska primörer och deras kreativa kockar erbjuder minnesvärda smakupplevelser.  

Hitta hit

Clarion Hotel Sign ligger  på Östra Järnvägsgatan 35 mitt i Stockholm City. Hit promenerar man från Centralstationen på ca 5 minuter.

Priser

Just i dagsläget  (april 2020) kostar en hotellnatt inkl frukost, ett spabesök och middag 1360 kr för 2 personer. Så det är riktigt prisvärt och jag lovar dig det var verkligen värt det. I dessa tider tycker jag verkligen att man ska sponsra restauranger, hotell och spaanläggningar, så de kommer att finnas kvar. . .

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.