Siggesta Gård på Värmdö

Underbar utomhus miljö

I dessa tider ligger vårat fokus på att hitta roliga och familjevänliga utomhus aktiviteter. När jag googlade och även frågade om tips så är det många som rekommenderar Siggesta Gård ute på Värmdö.

Det visade sig passa oss perfekt och vi fick en riktigt skön söndag i en underbar utomhus miljö. Här har de verkligen lyckats med allt för att man ska gå en fin och bra familjedag för de som gillar att vara utomhus. Och vem vill inte vara det nu när vår solen börjar titta fram och det faktiskt är varmt och skönt i solen igen.

Skogshinderbana

 

Mina barn älskade verkligen deras hinderbana i skogen som består av ett antal aktiviteter i olika svårighetsgrader. Banan var rekommenderad från 5 år. Men vår snart 4 åring hängde naturligtvis efter storebrorsan och gjorde det mesta ändå, till viss del med hjälp av oss. Banan är byggd i en  härlig  skogsdunge där  man verkligen får kombinera både  spänning och aktivitet utomhus i en skön naturupplevelse. För de minsta fanns det även några kojor och älgar att klättra på.

Barnen tyckte det verkligen var så roligt och det blev en och annan tävling inom familjen. Och jag kan säga att jag vann inte. Det här med balans kombinerat med styrka i ett snabbare tempo är definitivt min äldsta son redan bättre än mig på.

Mysig fika i solen

Efter ett träningspass på skogshinderbanan passade vi på att ta en liten vilopaus i den härliga vårsolen innan det var dags för nästa aktivitet.

Goda bakverk

Vi gick till deras café och köpte kaffe och goda bakverk och slog oss ner i solskenet utomhus och fyllde på med energi. Här serverade de även mat om man hellre ville äta och mellan 12-14 så kunde man köpa korv där och grilla på deras utomhus grill.

MinigolfVärmdö runt

De har en väldigt fin och rolig äventyrs golfbana, som föreställer Värmdö Runt. Det är en tematiserad minigolfbana på 18-hål där varje hål är en miniatyr av en byggnad eller ett föremål ur Värmdös kulturhistoria. Så här kan man också lära sig en hel del under tiden som jakten på att få i  golfbollen.  Vid varje hål hittar man en spelanvisning och en kort historia om just den miniatyr  som man ska spela sig genom, över, under eller runt. Varje hål har två vägar att välja mellan, en röd, svårare väg och en grön, lättare väg. Röd bana är för vuxna, grön bana för barnen – eller för dem som är nybörjare.

Det var verkligen en rolig och väl genomtänkt golfbana,  som barnen verkligen gillade.

För oss var det också alldeles lagom med två utomhus aktiviteter och en mysig fika stund i solen. Stora Skuggan hade mycket mer att erbjuda, men vi kommer med stor sannolikhet att åka dit igen.

Fotbollsgolf och andra aktiviteter

De hade även fotbollsgolf, som man passerade när man gick till skogshinderbanan. De har två fina niohålsbanor anlagda som riktiga golfbanor med bunkrar, dammar och hinder, med lätt och svår tee på några hål, så att alla kan utmana varandra.

Priser och öppettider

Stora Skuggans öppettider är 10.00-16.00 på  vardagar och 10.00-21.00 på helger.

Aktiviteterna kostade 70 kr för barn och 90 kr för vuxna. Annars kunde man köpa ett aktivitetsband och göra 4 aktiviteter och då blev det 135 kr för barnen och 190 kr för vuxna. Så gör man minst två aktiviteter tjänar man liksom in det. 

Här ute finns även hotell och jag skulle mer än gärna kunna tänka mig att bo över här nästa gång.

Alpackor, getter, hästar och höns

På gården har de även  höns, getter, hästar och fina alpackor som man kan se deras hagar året runt. Vissa dagar har de även  matningsrunda. Ponnyridning och stallverksamheten på gården drivs av Stall Siggesta.

Hitta hit

Siggesta Gård är exakt så långt bort som stillheten och lugnet måste vara,
aldrig längre. 3,6 mil från Slussen för att vara petig.

Bilväg från Stockholm, Nacka och Värmdö, väg 222 från Slussen mot Värmdö, förbi Gustavsberg, följ sedan skyltar för väg 274 mot Vaxholm. Du hittar gården 3 km efter Värmdö Kyrka.

Har du någon annan bra utomhus aktivitet att rekommendera i Stockholm med omnejd?

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *