Mulle Mecks lekpark i Järvastaden

En rolig tema lekpark

 

Mulle Meckparken är en  riktigt rolig temalekpark som ligger i  Järvastaden i Solna kommun. Parken skapades under ledning av konstnären Tor Svae och har fått sitt namn efter barnboksfiguren Mulle Meck som symboliserar den fina lekparken.  Den invigdes på hösten 2008 och år 2010 tilldelades den Solnas Stadsmiljöpris. Än idag är den en väldigt populär lekpark.

Mulle Meckparken är skapad av gammalt skrot och mycket fantasi, precis sådant som barn verkligen gillar skulle jag säga.

En av favoriterna hos min snart 4 åring blev att åka flygplan.

I lekparken finns även flera rutschkanor, roliga hus att gå in och leka i, en labyrint att gå runt i, ett kök att leka i och mycket annat skoj för barnen.

Många roliga fordon

I lekparken finns många roliga fordon att hoppa i och leka att man kör. Jag fick mig även en låtsas åktur i en lastbil.

Underbar dag i solen

Vi besökte parken i lördags en riktigt solig  och fin dag. Det som förvånade mig  var faktiskt att det  inte var så mycket folk där.

I parken finns även några bänkar om man önskar slå sig ner för en fika stund, som vi gjorde. Det blev närmare två timmar i parken och sonen hade nog gärna stannat ännu längre. Så det var minst sagt en populär lekpark.

Hitta hit

Slå in Mönstringsvägen 9 i Solna på GPS’en så hittar ni enkelt hit. Det finns gott om parkeringar precis vid lekparken.

Tips på andra roliga lekparker

Lilla Kvarnholmen är också en jätte fin och rolig lekpark som även är skapat av Tor Svae. För något år sedan besökte vi även Fruktlekparken i Liljeholmen som var rolig.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Min son har ju tyvärr blivit för stor för lekparker men när han var mindre älskade vi Mulle Meck-parken, så fint och så mycket kul att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *