UD avråder från alla utlandsresor och det påverkar mig och många andra

Jag hann nästan precis komma hem från Aruba och Dominikanska Republiken, innan de skandinaviska länderna började avråda från att resa utomlands och stänga sina landsgränser. Först kom Finland, tätt efter Danmark, Norge och allra sist Sverige igår kväll.

Visst är det kanske bra för själva smittspridningen att vi kanske inte reser på ett tag…. men hur mycket hjälper det egentligen?

Jag hoppas verkligen vi får stopp på Covid-19. Eller blir immuna mot det. Eller bara överlever det. Så fort som möjligt.

Orolig för framtiden

Men jag blir ändå riktigt orolig för framtiden. De senaste 20 åren har jag jobbat inom resebranschen på olika ställen och jag jobbar ju som flygvärdinna än idag.

Det ser inte jätte ljust ut… jag känner mig jätte ledsen… kommer jag ha något jobb kvar om några veckor? En månad? Oron är stor. Det är jobbigt att inte kunna veta något om framtiden.

Jag lever på hoppet! Folk kommer väl ändå inte sluta att resa? Smittor har ju spridits i alla tider.

Jag försöker vara positiv. Det kommer att gå bra hoppas jag. 2019 var ju heller inte mitt år eller flygbranschens år. Men snälla låt 2020 bara bli bättre. Snälla…

Låt oss kunna resa och flyga igen, snart…

Vi är födda till att kämpa för att överleva! Nu måste vi överleva detta snabbt!

Snälla gör allt du kan!

Hur känner du i denna surrealistiska värld just nu?

Spana också in

4 kommentarer

 1. Håller alla tummar att du får behålla jobbet. Kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste vara just nu för er som jobbar i resebranschen.

 2. Hej,

  Som gammal flygvärdinna så håller jag tummarna för alla er i branschen. Hoppas vi tar igenom den här krisen snabbt som attans och att allt återgår till det normala sedan.

  Vilket bolag jobbar du på?

  Jag har vänner på SAS och vi får se hur det blir för alla där.

  Lycka till!

  Mvh, Anneli i Dalarna

 3. Oroliga tider för många nu, inte minst för alla som jobbar i resebranschen. Hoppas att det ordnar sig! Vi tycker också att allt känns jobbigt och osäkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.